Nästan en vecka före Valborg blir det en konsert som påminner en del om en Valborgsmässoafton vid brasan. Rikssalen är nästan lika kall men sången som bjuds under kvällen värmer själen. Det är något visst med manskörer som sjunger vårsånger och när Orpehi Drängar stämmer upp i Vårsång (Glad såsom fågeln) och Majsång (O hur härligt majsol ler) då är riktigt stämningsfullt och vackert och vårkänslorna sprids inne i Rikssalen. Orphei Drängar är ju verkligen manskörernas manskör.

Helene Sjöholm tillsammans med Martin Östergren på piano förgyller Rikssalen ännu mer med sin ljuvliga stämma när hon bjuder på Hemma, Horgalåten, Nu blåser vi ut ljusen (Stolta stad) och så självklart Gabriellas sång. Tillsammans med Orphei Drängar blir den helt magiskt stark och så vackert.

Har ni inte varit på konsert i Rikssalen så kan jag rekommendera det för det är speciellt med konserter i så en sån pampig sal.