Trollkarlen från OZ är ju en riktig musikalklassiker om flickan Dorothy i Kansas som i en storm hamnar i en värld med onda och goda häxor och en del udda figurer som hon blir vän med. Många har nog sett filmen där Judy Garland spelar Dorothy.

I den här uppsättningen har Kålle Gunnarsson varit trogen originalet och känslan man får i filmen, samtidigt som den inte känns daterad utan blir en härlig färgsprakande familjeföreställning som alla från barn till mor- och farföräldrar kommer att roas av. Verkligen en musikal för alla generationer.

Det är snygga kläder, bra scenografi och den har effektfull ljussättning som både lyfter fram det glad och det lite mörka i föreställning. Den elaka häxan (Liv Sundblad) kan nog verka lite skrämmande för de minsta i sina svarta kläder, gröna hy och hon har ett äkta otäckt häxskratt. Men det lättas upp av den pastellrosa goda häxan Glinda (Emma Karlsson) och de färgglada Lilleputtarna och innevånarna i Smaragdstaden som sprider glädje och färg över scenen. Älskar att det är flera stora ensemble nummer med mycket dans och stepp! Full fart och energi.

Amanda Andersson som Dorothy är en nytt stjärnskott på musikalscenen. Hon lyckas hitta det där truliga, naiva och lite lillgamla sättet som Dorothy ska ha. Imponerar stort i Ovan regnbågen. Hennes följeslagare på vägen till trollkarlen i Oz, Fågelskrämman (Erik Frisberg), Plåtmannen (Oskar Norgren) och Lejonet (Ludvig Ryman) blir riktiga barnfavoriter och lockar fram mycket skratt. De fångar sina karaktärer på pricken och är väldigt underhållande.

Det här är en riktigt bra familjeförställning och det är utan tvekan en av de bästa föreställningar som Kålle Gunnarsson har satt upp. En föreställning som förtrollar från start och håller en kvar till sista tonen. Jag kan verkligen varmt rekommendera den.

Trollkarlen från Oz spelas på Intiman till den 30 april.