Två kvinnor sköljs upp på land efter en båtolycka. Helen (Moa Åström) är euforisk över att de båda har överlevt, men Robyn (Tove Simonsen) är i chock och mår dåligt.Olika känslor som de måste hantera och acceptera, relationen som vänds in och ut. Repliker som lockar till förlösande skratt. Men var är de någonstans och hur ska de ta sig därifrån? Vem är den mystiska kvinnan som dyker upp? Men så helt plötsligt upplever Robyn att hon är hemma i sitt kök, inbillning eller parallellt universum? Hon drabbas av en stark känsla av saknad och sorg, varför? Stegvis byter pjäsen skepnad och blir mer berörande och drabbande när man inser att det inte handlar om att överleva en båtolycka utan att överleva och komma vidare när den man älskar har dött i en olycka som man själv varit med i. Känslorna av skuld, saknad och sorg blandas och blir oerhört starka och intensiva.

Moa Åström och Tove Simonsen har själva översatt Zinnie Harris pjäs, Meet me at Dawn, vilket nog bidrar till att replikerna är så naturliga och självklara. Språket blir deras eget och rolltolkningarna känns personliga och nära. Ett perfekt samspel och de delar på utrymmet och lyfter varandra.

Scenografin och ljus av Johan Bark (även regi och ljud) är enkel och stilren och låter historien ta plats.

Batalj Scenkonst spelar på Teater3 på Rosenlundsgatan och är en av Stockholms mindre scener. Men även på en liten scen kan stort skådespeleri framföras.

Möt mig i Gryningen spelas till och med den 26 oktober.