Årets mäktigaste julkonsert är utan tvekan den här. Föreställer er scenen i konserthuset upplyst i varmt rött ljus, Kungliga Filharmonikerna under ledning av Christoffer Holgersson, en jättejulkör och fyra solister, Tuva B Larsen, Hannah Holgersson, Philip Jalmelid och Fredrik Zetterström, alla med helt makalöst bra röster och ni kan nog förstå hur bra det kan bli. Tillsammans skapade de några helt oförglömliga ögonblick.

Programmet var väldigt bra sammansatt med en rad julsånger i olika genrer uppblandat med några av de allra bästa musikallåtar som finns. Fredrik Zetterström har jag inte sett förut men hans kraftfulla version av Stars ur Les Miserables kommer jag sent att glömma. Och hans O Helga Natt tillsammans med den gigantiska kören och Kungliga Filharmonikerna är den absolut mäktigaste O helga Natt jag hört. Lika magisk och mäktig var Philips Anthem. Så mitt i allt det stora och röststarka bryts det upp med en finstämd och spröd norsk julsång med Tuva och det är så vackert med hennes norska klang. Duetten ”På Grund Av Dig” med Tuva och Philip är så känslosam och vacker, så mycket kärlek mellan dem som sprids över hela konserthuset. Hannah har en väldigt fin sopranröst och hon imponerar lika mycket i de mer operaaktiga numren som i musikalsångerna och i den glada julsången ”Let It Snow” med Tuva. En av mina favoritjulsånger är ”My Grown Up Christmas List” som Tuva sjöng med härlig finstämd julkänsla.

Konserthusets chef Stefan Forsberg var värd och han är en sån naturlig och rolig värd, finns inte någon anledning att hyra in någon kändis att vara värd när han finns i huset. Och han har ju den goda smaken att vara född i Motala. Det är något med Vätternvattnet… Han lotsar publiken på ett varmt och familjärt sätt genom programmet och får hela publiken att zumma som kolbris och sjunga med full kraft i ”Gloria in Excelsis Deo” efter att Hannah och kören har briljerat i den.

Konserten är lite drygt 1.5 timme och avslutas med att de tillsammans sjunger We Wish You a Merry Christmas. Det är några duetter under konserten men det hade varit trevligt om de alla sjungit något mer nummer tillsammans än bara den avslutande sången, varför inte ett julmedley? Men förutom det är det ett bra sammansatt program där alla fyra solister glänser lika klart och det är få julkonserter slår den här vad gäller att göra mäktiga, röststarka, finstämda och välspelade som den här.

Det finns lite biljetter kvar till de återstående tre konserterna och jag kan varmt rekommendera den. Gillar man musikal som jag gör, är det värt att gå på den bara för Stars och Anthem! Alla härliga julsånger är bara en bonus!