Det här var sista konserten på höstturnén 2019 av Från Broadway till Duvemåla och det är så härligt att det går så bra för det här konceptet. I stort sett utsålt var de än kommer och till Cirkus var det många andra musikalartister som kommit för att se sina fantastiska kollegor, Laila Adèle, Alexander Lycke, Jakob Stadell, Malena Tuvung och kvinnan bakom det hela Viktoria Tocca. Otroligt begåvade musikalartister med fantastiska röster och de sprider sån glädje från scenen att man bara myser, ryser och njuter av allt som händer på scenen.

Det finns så otroligt mycket bra musikallåtar och det måste vara svårt att välja bland allt och våga ta bort favoriter och plocka in nytt, men den här gången hade de ändrat om mer i programmet än tidigare och det gillade jag. Nytt, gammalt och favoriter i repris varvades om vartannat. Det märktes från första tonen när det inte var Lejonkungen som inledde utan Tonight från West Side Story. Eftersom de för varje säsong byter ut några av artisterna så blir naturligt att anpassa programmet efter de nya artisterna. Nykomlingarna Alexander Lycke och Jakob Stadell satte sin prägel på showen. Alexander är lite rockigare och bjöd på både Queenlåtar och Getsemane med stor inlevelse. Jakob Stadell gjorde en väldigt personlig Mr Bojangels och var en fantastisk duett partner till Malena Tuvung i Shallow. Är Malena med så är det ju svårt att inte låta henne sjunga Memories från Cats som hon gör så makalöst bra. Viktoria sjöng en fin och avskalad version av ”Slipping through my fingers” fint ackompanjerad av kapellmästare Carina E Nilsson. Få har sån kraft i rösten som Laila Adèle har, så imponerad varje av henne varje gång jag hör henne sjunga ”And I Am Telling You I’m Not Going” från Dreamgirls, gåshud varje gång. Men det jag älskar mest från de här konserterna är nog alla numren när de sjunger tillsammans och arrangemangen de gör. Verkligen glad att de hade med ”One Day More” från Les Miserables igen som inte var med i våras. ”This Is Me” från The Greatest Showman är ju också helt fantastisk och även ”You Will Be Found” från Dear Evan Hansen, helt magiskt tolkad av Jakob innan de andra anslöt. Och hur underbart var inte Kristina från Duvemåla-medleyt? Rysningar och gåshud när Viktoria med sån inlevelse sjöng ”Min Astrakan”. Det är ju en av världens bästa musikaler och hör ju verkligen hemma på Cirkusscenen. Tänk om någon kunde se till att det blev 25-årsfirande nästa år? Vore ju helt underbart. Och att de valt att göra Anthem som sista låt var ju inte heller helt fel. Fantastisk arrangemang med alla och så starkt och så mycket känslor. Märktes att Laila och Viktoria verkligen var rörda över att sjunga den ikväll, men så ska de ju inte heller vara med i vår och det var nog lite extra vemodigt ikväll. Även om de ändrat en hel del i programmet så fick publiken som vanligt dansa ut till tonerna av ”I had The Time Of My Life”.

Från Broadway till Duvemåla var lika bra i år som tidigare, bra musikalartister och massa härliga musikallåtar och duktiga musiker kan ju bara innebära succé och musikaleufori! Snyggt förpackat med snygga klänningar och välsittande kostymer och snyggt ljus, en perfekt helhelt.

I vår beger de sig ut igen och då ansluter Emmi Christensson och Jessice Berge istället för Laila och Viktoria. Och se har redan släppt några namn på hösten 2020 som låter väldigt lovande med Patrik Martinsson och Marsha Songcome.

Missa inte att se dem när de kommer till en stad när dig.

https://www.franbroadwaytillduvemala.se/#biljetter