Älskar julklappar som inte förbrukas på en gång utan som man kan ”inkassera” efter ett tag. Så att få Höjdarlunch 2 i julklapp var helt perfekt. Underbart att inleda helgen med lunch med en rolig och välsjungen revy.

Katelin ligger väldigt nära stationen så väldigt smidigt att ta sig till, om man bara kollar kartan först…. när vi väl hittat dit så var det en lång kö inne som väntade på att bli visad till sitt bord. Vi hade väldigt bra platser på bord E. Fisksoppan var framdukad så det var bara att sleva upp och äta. Jacke Sjödin gick runt lite bland borden och hälsade alla välkomna. Och i stort sett precis på tid, kl 12, så spelade pianisten Mikael Skoglund upp de första tonerna och Jacke Sjödin, Helen Sjöholm och Andreas Nilsson sjöng en välkomstsång för oss. En väldigt trevlig stämning från första tonen. Tyvärr hade Andreas åkt på influensan och kunde inte sjunga som vanligt men kämpade på riktigt bra. Lite ändringar i programmet som att de lagt in en låt där han fick sjuga som Johnny Cash tex. Men han klarade utmärkt att härma Kalle Anka i The Rose. En underbart rolig version av The Rose där Helen sjunger med sin vackraste stämma och Jacke Sjödin gör en simultanöversättning av den engelska texten. Så roligt! Teckentolkning av Andreas när Helen sjöng ”Du är min man” var superrolig. I en av låtarna fick man ta hjälp av ljudteknikern när inte Andreas kunde sjunga men det fungerade utmärkt det med. Sen fungerade inte tekniken lika bra, mikrofoner som krasade och gick sönder, kuliseer som rasade. instrument som trillade sönder. Ja stackars Andreas hade inte tur den här dagen….. men till slut lyckades han läsa sin dikt.

Jacke Sjödin är ett geni när det kommer att snabbt skriva ihop texter till en välkänd melodi. Ett stående inslag i revyn är att han skriver en text om det som står i tidningen. Idag blev det en sång om bland annat självgående traktorer, hög promille och att man gömmer stöldgods i barnvagnar. På 2 minuter satte han ihop en text om en dam i publiken och lite substantiv som publiken fick ropa. Väldigt bra gjort! De flesta texter i sångerna i revyn är skrivna/översatta av Jacke. Han kan verkligen skiva roliga men ändå ibland lite tänkvärda texter. När de framförs av det här gänget så blir de extra bra!

På flera konserter har Helen berättat om sin mormor som aldrig lämnade hembyn och nu har mormor Elsa Kristina Wessblad fått en egen låt med text av Jacke. En fin hyllning till Helens mormor som hon sjöng med mycket värme.

Vi fick även höra bra och roliga versioner av t ex ”Nu mår jag mycket bättre”, ”Smile”, ”Vill bli Uppsala bo” och ”Litterär kanon”.

Helen har ju en underbar röst och en fantastisk komisk ådra och med det här gänget så får hon verkligen utlopp för båda. Hon spelade både trumma och elgitarr! I en revy är ingenting omöjligt!

Ett väldigt samspelat gäng som kompletterar och lyfter varandra. En riktigt bra revy! Timmen gick riktigt fort och det skrattades mycket i lokalen.

Kan varmt rekommendera att ni tar er till Katalin för att se Höjdarlunch 2. Den spelas under våren och det verkar som de släpper upp lite datum då och då så ha lite utkik efter nya datum.