Än en gång har de underbara Östgötarna Peter Johansson och Bruno Misogiannis intagit China Teatern och den här gången har de med sig Peters kusin Matilda Grün som Peter brukar göra julkonserter med. Helt underbart att ha dessa tre samlade på scen. Tyvärr hade Matilda drabbats av influensan så hon kunde inte prata och bara sjunga lite. Men hon gjorde en helt fantastisk version av Kents ”Utan dina andetag”. I och med att hon skulle spara på rösten var det Peter och Bruno som fick sköta mellansnacket och det är ju helt underbara på det. Här behövs inget manus utan de bara babblar på vilket gör att konserten får en så skön hemmahosstämning.

Konserten har annonserats som ”Unplugged” men det hade de skippat. Däremot så var det fortfarande bara de tre som spelade alla instrument, olika gitarrer, banjo, flöjt och både Peter och Bruno hoppade in bakom trumsetet när de fick feeling för det. Det här är verkligen en konsert som bygger på feeling. När de känner för något så gör de det även om de självklart har ett spelschema men inte så det måste hållas slaviskt. Låtvalet ikväll var något lugnare än vad det varit på de tidigare konserterna med Peter&Bruno, men blandningen var superbra. Självklart blev det lite Queen för är Peter med så är det ett absolut måste. Lika självklart med lite Jersey Boys särskilt på China Teatern. Men annars var det rätt mycket ”nya” gamla låtar de plockat fram. T ex en suverän version av U2s ”I still haven’t found what I looking for”. Deras verkliga styrka är att de kan ta vilken låt som helst och göra en coverversion på den så man får en känsla av att det är deras låt och inte en cover. Med en helt frisk Matilda så hade de blivit snäppt än bättre.

Det märks att det är deras egna favoriter som de spelar och gör det med en härlig blandning av sång/spelglädje och fantastiska röster som smittar av sig på hela publiken. Och vi älskar varenda minut av den tre timmar långa konserten. De har verkligen en publik i alla åldrar som älskar dem och som går man ur huse var de än kommer. Biljetterna säljs i regel slut så fort de släpps.

Peter och Bruno säger ju själva att de har China Teatern som sitt andra hem, och är det inte dags att de återvänder i höst för att spela i Ghost? Casten är inte släppt men jag skulle verkligen bli superglad om det är de som kommer att spela i den. Håller tummarna! Men den här turnén är inte slut än så passa på att se dem!