Är nästan 9 månader sen jag såg genrepet på Book of Mormon och föll pladask för den här roliga och härliga musikalen. Då visste jag inte mycket om handlingen, hade mest hört att den skulle vara provocerande. Så ikväll hade jag full koll på vad som skulle hända. Så även om jag hört skämten förut så var den minst lika rolig den här gången. Och lika imponerad blev jag av hela casten om inte mer den här gången då jag mer kunde ta in de olika rolltolkningarna istället för att fokusera på handlingen.

Linus Wahlgren är som klippt och skuren som den prefekte mormonmissionären, Kevin Price. Välklippt, väluppfostrad, helylle, ambitiös och så målinriktad och sjunger fantastiskt. Per Andersson som Arnold Cunningham är hans raka motstats. Han har inte ens läst Mormonerna bok, utan hittar på när han är ute på missionsuppdraget, vilket visar sig vara ett lyckokast. De kunde inte hittat ett bättre par att spela detta helt omaka missionärspar som får uppdraget att åka till Afrika för att omvända byborna i en liten by. Där finns redan ett gäng missinärer ledda av underbare Anton Lundqvist. De har inte lyckats omvända en enda bybo under den tiden de har varit där. Så hur ska det nu gå???

Hela ensamblen och musikerna i ledning av Jan Radesjö är helt fantastiska. Den håller verkligen hög klass rakt igenom.

Man blir snabbt indragen i handlningen och det är få gånger som jag har skrattat så mycket på en musikal. Musiken är bra och man blir så härligt glad av den! Man driver med de flesta fördomarna och sterotyper i den här musikalen, religion, homofobi, machomän och mitt i allt slänger man in lite Star Wars! Berättar man för någon vad som händer så låter det verkligen helknäppt för det är det, så jag kan bara rekommendera att man går och upplever det själv! Man blir så glad och upprymd av den här musikalen och går därifrån med bredaste leendet på läpparna! Det här är det roligaste som spelas just nu i Stockholm!

Den spelas till och med den 24 mars 2018 och kommer inte att förlängas för rättigheterna har dragits in. Så se till att boka billjett!