En underbar sommardag avslutas med en helt makalös musikalkonsert på Ullevi. Lite småkylig blåst men energin och kärleken till musikaler värmde!

2012 började Peter med sina AA möten för oss musikalälskare och var från början stor succé och biljetterna har gått åt som smör i solen, t o m när han satte upp den i Tokyo förra året. Men skulle han kunna sälja ut Ullevi? Arenan som annars är mest känd för sina stora rockkonserter? Och med Celine Dion på Tele2 Arena samma kväll? Jo han sålde ut och slog Celine Dion klart. 26 742 personer hade tagit sig till Ullevi och Celine Dion hade 23 029, vilket i och för sig också var utsålt.

Det sägs att det här var världens största musikalkonsert och helt klart större än tidigare uppsättningar. Årets artister är Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Ma-Anne Dionision, Scarlett Strallen, Tam Muto och Emmi Christensson som backades upp av Stockholm Sinfonietta ledda av Julian Bigg, Le Comp och en väldigt namnstark ensamble, Hanna von Spreti, Lisette Pagler, Vera Prada, Anna Ståhl, Alexander Larsson, David Dalmo, Nicola Stankovic och Victor Molino Sanchez. Tidigare år har inte dansare varit med så det var jättekul att han förstärkt föreställningen med så duktiga dansare med superduktige Roine Söderlundh som koreograf. Scenen var också större än tidigare, men de hade kunnat använda hela scenen mer. Även med dansare på scenen så var det mycket som var centrerat till mitten på scenen. Tycker nog att de tidigare har varit bättre på att förflytta sig över scenen och åtminstone några gånger se till att de är på varje kant av scencen. Tyvärr så inte den här gången. Lite problem var det med ljudet för det var tyvärr rätt mycket eko och studsande och lite för lågt ljud, ibland gick inte mellansnacket helt fram. Men bortser man från det så var det en alldelses fantastisk konsert som började kl 20:00 och som slutade ca 23:30. 3 timmar effektiv tid med musikaler med några av världens bästa musikalartister är ju en ren njutning från första tonen till den sista.

Mycket i konserten har varit med i tidigare uppsättningar men vad gör det när det är så fantastiskt bra. Jag skulle ju inte vilja vara utan Getsemane som ger mig rysningar bara jag tänker på hur Peter går in i rollen som Jesus, eller Helen i Don’t cry for me Argentina. Har inte hört någon göra den så bra som hon gör den. Och ”Du måste finnas” är ju bara så bra. Och The Phantom of the Opera med Peter och Emmi kan jag höra hur många gånger som helst! Och Kander Ebb medleyt är ju bara superbra. Men hade jag fått välja så hade jag nog hellre sett Ma-Anne som Sally Bowles i Cabaret. Helen gör den väldigt bra, men Ma-Anne är snäppet bättre. Och vad vore en musikal konsert med Peter om han inte sjöng Guldet blev till sand?

Men det var inte bara gamla godingar. Ett av mina favoritnummer var Hair Medleyt där alla vara med. Så läckert och bra gjort. Hair är ju en gammal favorit sen jag såg filmen och man kan alla låtar utantill. Så bra gjort!! Och jättekul att få se låtduellen mellan Peter och Tommy, You’r nothing without me. Har älskat den sen jag såg den på TV för hur många år sedan som helst. Big Spender med Ma-Anne, Scarlett och tjejerna från Ensamblen var också jätteläckert. Och är Tommy Körberg med så måste man ju få njuta av Anthem. Men en klar favorit var den mindre kända, men inte desto mindre underbara ” Bortom Sol och Måne” från Björn och Bennys Hjälp Sökes. Ännu en gång fick Helen briljera med sin röst i en så enkel men så mäktig sång. Den är så perfekt för henne! Tam Mutu sjöng duett med Peter i Music of the Night men han bjöd oss också på en av mina favoritlåtar ”Till I hear you sing again” från Love never dies. En klart underskattad musikal. Scarlett fick visa sin röstresurs i Candides ”Glitter and be Gay”. Hon har en väldigt bra röst men just den låten är väl inte en av mina favorititer. Men förstår att den är rolig att göra!

Ja många fler fantastiska låtar från underbara musikaler fick vi höra och det finns många fler som han kan ta med. Hade t ex hoppats på Dance with the Devil från Häxorna i Eastwick nu när han hade dansare med sig, men inte. Och inte blev det  någon Stars ur Les Miseable med Tam Mutu. Så det finns mycket att göra nya konserter med. Men självklart fick vi som blivit tradition ”One day more” från Les Mis som sista låten innan extra numren. Den här gången med fyrverkerier och stora guld konfetti. Och som sista extranummer ”You never walk alone/Climb every mountain”.

Sen var det bara att vandra hem i sommarkvällen och försöka smälta den här underbara konserten! Så mycket duktigt folk som var på och bakom scenen som gjort det här möjligt för oss att få njuta av. Peter har gjort det igen och vi hoppas att det här formatet dyker upp igen, för vi slutar inte att älska musikaler!!!