Det hör inte till vanligheterna att det spelas revy på Nationalscenen, men sen i höstas spelas Improvisation på slottet. Till varje föreställning bjuder man in en gästartist och kvällens gästartist var Helen Sjöholm. Helen är som klippt och skuren för revy! Hon sjunger ju helt fantastiskt och sen har hon en perfekt komisk timing och ett kroppspråk som är helt underbart och perfekt avvägt utan att det blir överspel. Så de kunde inte välja en bättre gästartist. En bit in i akt I gör hon entré som divan Helen Sinclair från Bullets over Broadway som hon spelad på Göta Lejon och sjunger ett av sina paradnummer från den musikalen. I slutet av akt I gör hon en finstämd version av Mikael Wiehes ”Lindansaren”. Akten avslutas med att Anders T Olsson sjunger ”Stoppa världen” och lagom till refrängen ”snurra min jord” så får Helen tag i en jordglob som hon på sitt komiska sätt börjar snurra på och illustrerar sångtexten. Inte helt till Anders glädje. Inte många som kan snurra på en globe som Helen kan! I Akt II får vi se mer av hennes komiska ådra. Hon är helt strålande i monologen ”Sommarångest”. Alla dessa måsten/ska som man ska hinna med på sommaren när den äntligen är här! Och så vips är den över och man har inte hunnit med någonting! Det känns ju lite så iår när maj var rätt kall och så helt plöstsligt blommade hägg och syrén och vart tog den härliga ljusa kvällarna vägen?

Sen tillsammans med de fasta medverkanden gjorde hon ”Facebooksoaré” om tre väninnor som delar sin vardag via FB med sina vänner. Typiska FB inlägg!

Det avslutas med Baos ”Vår sista dans” med underbara Helen.

Tillsammans med Anders T Olsson är Marie Rikardson, Sanna Sundqvist, Pontus Gustafsson, Per Svensson, Johan Ulvesson och Tanja Lorentzon de fasta medverkande i revyn och Margareta Ribbing med Vett och Etikettregler har blivit en fast gäst.

Av de fasta inslagen i revyn gillade jag Visning pågår där Johan Ulvesson är en mäklare som försöker sälja Dramaten som ett objekt med väldigt högt i tak och mycket som sitter i väggarna och där de där människorna som sitter på plats ingår, men de finns bara där mellan typ 19 och 22, sen går de hem varje dag. En hel del fyndigheter i den texten. I monologen ”Boken” fanns också en del underfundiga repliker. Fortsättningen på Romeo och Julia ”När du fingrar på din iPhone” var också rätt kul och träffande. Vissa andra inslag var bitvis roliga, men som ofta med revyinslag så blir de ibland lite för långa och suger lite för mycket på karamellen så det tillslut inte är något kvar för att få in en riktigt bra poäng.

Margareta Ribbing gav oss en del vett och etikett om hur man ska bete sig på en teater. Man lämnar inte en teater i applådtacket, då har man beräknat sin tid fel!

Lite blandat intryck av ”Improvisation på slottet”. Hur bra det blir avgörs ju av vem det är som är gästartist. Den är 3 timmar lång, vilket skulle kunna kortas ner lite grann så det blir lite bättre stuns i den. Men bara att se något på Stora Scenen på Dramaten, eller Nationalscenen som den kallas är dock en upplevelse i sig. En så underbart fin lokal! Så här på sommaren har Dramaten också servering på balkongen vilket i sig också är värt ett besök. Och en kväll med Helen Sjöholm är ju aldrig fel! Och inte när Martin Östergren är med och spelar piano.