På Teaterlistans utbud i maj fanns en dansföreställning med och är det nog jag sällan kommer iväg på är det rena dansföreställningar. Men ett riktigt bra dansnummer är ju häftigt så varför inte tänkte jag när det dök upp på Teaterlistan.

L.A.C kollektivet (Less agressive clappers) består av 5 tjejer, Amanda Arin, Pauline Eddeborn, Jonna Hökengren, Maja Andersson och Malin Wikner. Flera av er har nog sett dem när det varit med i Eurovision och dansat bakom t ex Loreen. Föreställningen ”In store” handlar om oskrivna regler och normer som vi accepterar utan att tänka på det, men vad händer om man börjar ifrågasätta dem. Ja det är vad de vill ta reda på i den här föreställningen. Om det lyckas med det eller inte, det kan jag inte svara på. Modern dans tycker jag oftast är svårt att förstå vad det är de menar, men det kan vara väldigt häftigt, läcker dans och man blir oftast imponerad av den kroppskontroll som dansarna har. Första 25 minuterna av föreställningen bjöd på en hel del häftiga rörelser och scensättningar. Bl a var en av tjejerna helt ensam på scen i en del och för att förstärka och lyfta fram dansen använde man sig av speglar och skuggor på väggarna. Det blev väldigt läckert. Men sen ställde sig alla tjejerna längst fram på scenen, började grimaser och hojta och låta på olika sätt. Det och typ 10 minuter till var jag inte särskilt imponerad av. Tjejerna hade på sig kläder som förde tankarna till tvångsjackor och i den här delen fick jag bara tankar på mentalsjukhus. Men det tog sig efter ett tag och återigen bjöds vi på intressant dans och imponerande rörelser. Föreställningen var i ca 60 minuter och tjejerna visade under den tiden att de kan dansa. Musiken som de dansade till är ingen musik som jag skulle lyssna på hemma, men tillsammans med rätt dans blir det häftigt.

Tack vare Teaterlistan fick jag alltså stifta bekantskapen med L.A.C, Kul att Dansens Hus använder sig av Teaterlistan för att fylla tomma stolar.