I London och i New York kan man köpa billiga biljetter till många teatrar om man går till teatern när de öppnar kl 10 samma dag. De har då sk Day Seats/Rush tickets som i London kostar 20 – 25 £. Det här har vi tyvärr inte i Sverige. Men ett alternativ är att ansluta sig till Abundo (fd Teaterlistan). Man betalar en månadsavgift som 2018 är 290 kr för en person och 580 för 2 personer. Då får man gratis tillgång till olika teatrar. Jag har t ex sett Salieri vs Mozart, Frankenstein Shirley Valentine på Maxim och Tillsammans 183 år (Lill-Babs, Siw och Ann-Louise på Intiman och Jonas Gardell med dem. Man vet aldrig vad som dyker upp på listan så man kan inte räkna med att de har en viss föreställning. Men eftersom man inte betalar något för den biljett man bokar via dem så kan man ju testa på sådant som man kanske inte skulle sett annars. Så man kan vidga sina vyer. Det är inte bara teatrar de har utan konserter, vissa filmer och entréer till olika museum. Det är väldigt enkelt att boka med dem, men man kan inte reservera någon speciell plats. Biljetterna hämtas ut samma dag på teatern och det är teatern som väljer vilken plats man får. Det är dock begränsat till att man bara kan ha två stycken bokningar åt gången. Men så fort man har gått på ett av dem kan man boka nytt igen. Likaså kan man inte boka för kommande perioder om man inte har att man prenumererar på den. Men man kan säga upp sitt medlemsskap när man vill.

Så här presenterar de sig själva:

”Teaterlistan är ett nytt sätt att uppleva det bästa Stockholms scener har att erbjuda. Teaterlistan fungerar precis som dina streamingtjänster för film eller musik. Du tecknar ett månadsabonnemang utan bindningstid och får möjlighet att gå på så mycket upplevelser du vill från vårt aktuella utbud. Allt sker snabbt, enkelt och smidigt direkt från din mobil eller dator och du hämtar ut din biljett direkt innan föreställningen. Vi är stolta över att kunna erbjuda underhållning från de stora etablerade scenerna till de mindre och nytänkande scenerna. Vårt utbud växer hela tiden och innehåller teater, musikaler, standup, opera, konserter, utställningar, film, shower m.m.”

Teaterlistan bytte namn till Abundo mars 2018.

https://abundolive.se/?utm_source=konsertmusikal