I reklamen för Aladdin the Musical så skriver man ”Sheer Genie-us” och frågan är om man inte borde döpa om den till Genie istället för Aladdin. Aladdin, spelad av Dean John-Wilson, känns som en blek bifigur så fort Genie (Anden) är på scenen. Genie spelas av Trevor Dion Nicholas som nu gör sin West End debut. Dock inte någon nykomling på musikalscenen för han har t ex spelat Genie på Broadway. Förstår verkligen att man tog med honom över Atlanten för han är helt suverän. Fantastisk sångröst, utstrålning och leverar hela tiden när han är på scenen. Allt blir bara bättre när han är på scenen. Maffigare dansnummer, liksom mer av allt! Det är ju storyns mest tacksamma figur för han är ju rolig och den som verkligen sticker ut och får agera ut för fullt. Aladdin är ju lite mer trist som karaktär. Den vackre fattige pojken som blir kär i prinsessan Jasmine. Tyvärr hade han inte någon riktigt power i rösten så tafattheten förstärktes. Jasmine är ju en liten tuff prinsessa som själv vill bestämma vem hon vill gifta sig med. Jasmine spelas av Jade Even. Hon imponerar mer både sång och skådespelarmässigt. Även Don Gallagher som Jafar imponerar, även om han inte riktigt är i klass med Genie. Men god tvåa. Det är ju oftast mer tacksamt att spela skurk än den snälla för skurken har ju oftast mer kraftfull röst, eller i alla fall på ett annat sätt än den väne hjälten. Hade ju gärna sett Fred Johansson som Jafar. Han var ju standby i höstas för den rollen, men nu är han på Broadway och spelar i Sunset Boulevard. Han hade varit en bra Jafar utan tvekan.

Aladdin är en härligt färgsprakane föreställlning. Starka läckra färger, guld och glitter, härliga kläder och en del häftiga effekter. Självklart en flygande matta! Och det som jag gillar är att de inleder varje akt med en härlig ouvertyr. Blir lite pampigare då. Ensamblen är bra och det är härliga storslagna nummer. Men apan Abu fick inte vara med, han är bara med i filmen. Bra familjeföreställning där alla kan bli underhållna. Men den berör ju inte som tex The Girls gjorde. Väldigt underhållen blir man för stunden.

Stort plus att man nu har börjat med Dayseat och inte bara lotteri som det var i höstas. Släpps kl 10 varje dag och jag fick en biljett på rad P, parkett som var väldigt bra och väl värd 25 £. Skulle kostat 77£!

http://www.aladdinthemusical.co.uk/