För ungefär 5 månader sedan (6 oktober) såg jag Bullets over Broadway men då med Linus Wahlgren som manusförfattaren David Shayne. Han var helt suverän i rollen men spelar ju nu i Book of Mormon. Rollen togs i år över av Rennie Mirro och de är ju olika till utseende och hur de burkar tolka roller. Så det var intressant att se hur Rennie tog sig an rollen. Jag upplevde Linus som mer förvirrrade och pojkvalpig, medans Rennie la en lite mer manlig ton till rollen och lite mer spänst i dansstegen. Men båda två gör rollen vädigt bra på sina egna sätt. Författaren som har skrivit ett väldigt svårt och djupt manus som ingen egentligen tycker är bra och sakta men säkert omarbetar han det efter förförsika påtryckningar av stjärnan Helen Sinclair (Helen Sjöholm) och livvakten Cheech (Johan Reborgs) kritiska kommentarer och handgripliga omskrivningar för att få det att låta som riktiga människor pratar. Johan Reborg är helt suverän som Cheech! Cheech har fått i uppdrag av maffiabossen Jack Valente att vakta flickvännen Olive som ska göra skådespelarkarriär. Det går väl sådär med hennes skådespelarkarriär i själva rollkaraktären, men på scenen är Shima Niavarani föreställningens stora stjärna. Hon är så rolig! En sån otrolig timing i alla sina repliker och hennes kroppsspråk är helt suveränt. Och det är en konst att spela att man inte kan sjunga eller ta repliker! Sen är hon ju inte så dum som hon ger sken av att göra. Det är så kul att se henne härma och ironisera över pojkvännen, maffiabossen Jack Valente (Johan Rabaeus). Helen Sjöholm som divan Helen Sinclair är också storartad. Här får hon spela ut både sitt komiska register och sin underbara sångröst. En diva som vet hur hon ska dupera männen runt omkring sig för att få som hon själv vill. Och hon lindar David runt sitt finger med smicker. Men hon har konkurrens av Davids flickvän Ellen. Ellen spelas helt fantastiskt av Lisa Stadell. Lisa får i den här föreställningen flera gånger visa vilken underbar röst hon har! Riktigt kul med en teater som har så många bra kvinnliga roller och alla är så fantastiska i sina roller. De överglänser sina manliga motspelare får jag nog lov att säga.

Bullets är en väldigt rolig musikal, många tillfällen till skratt och även om man har sett den ett par gånger så tål skämten att höras flera gånger då det är så duktiga skådespelare som framför dem. Så en stor eloge till Calle Norlén som har översatt Wody Allens texter. Många bra dansare och en musikal som innehåller stepp kan ju inte annat än vara bra! Fantastisk koreografi av Denise Holland Bethke. Camilla Thulin har designat de fantastiska kläderna.

Bullets är en riktigt bra och rolig musikal. Sista föreställningen är 8 april. Har ni inte sett den så är det verkligen hög tid att ni gör det! Det är verkligen valuta för pengarna för det är en 3 timmar lång musikal och inte en tråkig minut!