Lite nu och då måste man ju gå och titta på Björn Skifs trevliga föreställning på Göta Lejon. En show som man verkligen kan se fler gånger för ingen kväll är den andra lik. Inte bara för att det är live utan för det är flera av showens inslag just är till för att vara olika varje kväll. Rätt tidigt i show så bjuds publiken in till frågestund. Och då får publiken fråga precis vad den vill. Ikväll avhandlades allt från Björns första egna bil (en VW bubbla) till om det spökade hemma på prästgården. Sen var det dags för publikens önskelåt. Två i publiken hade i förväg önskat ”Håll mitt hjärta”. Björn och bandet har inte en aning om vilken låt det blir, så ibland kan det behövas noter, men inte ikväll för just den här låten är en låt som Björn själv aldrig tröttnar på sa han.

Så fortsätter kvällen med standardprogrammet tills det är dags för gästartisten som är hemlig för publiken men inte för Björn. Efter en presentation av Björn äntrade Malena Ernman scenen och sjöng ”You never walk alone”. Sen blev det ett trevligt samtal mellan dem, en duett, lite mer prat och sen sjöng hon La Voix som hon vann Melodifestivalen med 2010. Kul att höra den igen. Malena har verkligen en röst som imponerar i rätt sånger. Så snabbt hon kan sjunga också! Litet smakprov inför Dalhalla då jag ska se henne och Helen Sjöholm. Ja så fortsatte Björn själv med sina låtar tills en krum figur i svart cape och mask äntrar scenen. Björn har alltså inte någon aning om vem det är utan får försöka gissa sig fram till det men ja och nej-frågor och lite heta tips från publiken. Det tar ett tag innan han kommer på att det är ingen mindre än Tomas Ledin! Helt orepeterat sjunger gör de en duett av ”Blå Blå vindar och vatten”. Den här gången får Björn en textlapp så han kan sjunga med. Tomas berättar om när han som ung ny artist var i Stockholm och jobbade med Björn och när det uppdagades att han inte hade någonstans att sova erbjöd sig Björn att han fick sova hos honom, i hans ”lyxvåning”. En etta på Söder, och en madrass togs fram och Tomas fick sova på den i köket. Stor lycka för den unge Tomas. Som tack fick sedan Björn spela in hans Blå blå Vindar. Sen blev det inte mer Tomas. Vill man ser mer av Tomas så får man bege sig till Cirkus i höst.

Björn bjuder under kvällen på i stort sett alla sina stora hits. Från en underbar a capella version av Hooked on a feeling till ett fantastiskt medley av många av hans hits. Och självklart även Michelangelo. Michelangelo är väl det närmaste Björn kommer till Springsteens Twist ans shout. En ”stadiumwrecker” för när Michelangelo spelas sitter inte publiken utan det dansas loss för full i bänkraderna! Härlig stämning. Man blir verkligen imponerad av Björn och att hans sångröst har hållt i så många år (1963 med Slam Creepers)! En av Sveriges bästa rockröster utan tvekan! Och precis som den något yngre Ledin är han ju så välbevarad, han fyller ju 70  den 20 april i år! Imponerande!

Björn har som alltid med sig sina vapendragare i de fantastiska musikerna under ledning av kapellmästare Hans Gardemar. Peter Milefors, Bosse Persson, Magnus Bengtsson och Tomas Berguist. De har så roligt på scen och det smittar av sig på publiken.

Det här är en riktigt trevlig show som jag verkligen kan rekommendera. Den spelas under våren och även 9 föreställningar i okt, nov och dec 2017. Så har ni inte sett den, skaffa biljetter!