Tommy Körberg och Peter Dalle har tydligen varit vänner länge och har gjort vissa jobb tillsammans men det är rätt länge sen de stod på scenen ihop. Men nu under hösten (fram till 4 december) kan man se dem på Intiman. Det är en show där sång och lite komik blandas. Vissa av de komiska inslagen är mer lyckade än andra. De ger sig på en rad aktuella ämnen som världspolitik, homofobi, finkultur, kvinnofrågan, teknik, facebook och en hel del annat. Många av sångerna de sjunger är nya texter till gamla låtar som nu för en ny innebörd. Det finns en hel del tankvärt i showen. Hade innan hört att det skulle vara lite gubbigt, men det var inte det gubbigaste jag har sett med Körberg. Men det går ju inte att komma ifrån att de bägge är gubbar så självklart avspeglas det ibland, som i valet av byxor till smokingarna. Inga tajta byxor som det yngre gardet väljer. Men oavsett så är en smoking alltid stiligt.

Showen är ca 2.30 med 25 minuters paus. Andra akten är bättre än den första. Gillade dock ”Walking on sunshine” som inledde första akten med en ny text som handlar om hösten och om att det snart är jul. Den är ju lite upptemp och fart i, sen blev det lite väl lugnt ibland. I första akten fick vi också en helt nyskriven text ”Glad i hus” som var lite smårolig, men självklart fick vi den riktiga ”Stad i ljus” också. Och där visade ju Tommy hur bra han kan sjunga. Den nivån nåddes ju inte riktigt i flera av de andra låtarna. Som sagt andra akten var bättre. Inleds med att Tommy och Peter är utklädda till cheerleaders med pomps och korta kjolar och allt. Sen ska Tommy berätta om ”en väns” förhållande med en kvinna. Det går från det att de träffades till uppbrottet och för varje del få vi en ny sång och återigen visar Tommy sin röststyrka, bland annat i Faith accompli. BAOs underbara sång. Kul att vi fick en liten glimt av Dalles klassiska ”Tänkte inte på det” från Lorry.

Såg Körberg i Revanschen på Skansen med Björn Skifs i somras och där var det en rockigare och popigare Tommy. Björn var inte på scen idag men väl i publiken.

På scen fanns förstås också ett band och en kvinnlig blåstrio. Klädda i rött som gjorde att det blev viss julstämning som stärktes av att tjejerna sjöng en hyllning till alla mammor till melodin från Askungen när mössen ska fixa klänningen. Och ”Stad i ljus” passar ju extra bra nu när Stockholm är så vackert upplyst med alla julbelysningar”

En trevlig konsert med en del bra sång, lite roligt underfundigt och lite att tänka på. Ja, helt ok på en söndag eftermiddag.

kd4 kd3 kd2 kd1