En dag som kommer att gå till historien. Trump blev president i USA och sen det värsta snöfallet i november på 111 år. Blev att pulsa genom knöhöga snögångar på Hötorget för att ta mig fram till Haymarket. Men väl inne så var det varmt och skönt och lika hemtrevligt som vanligt. Inte riktigt lika många i publiken som det brukar vara men det berodde nog mer på vädret än att det var Andreas Lundstedt som tagit över för Rennie Mirro ikväll. Rennie är ju i New York för att tillsammans med Karl Dyall göra en historisk föreställning på Apollo Theatre med From Sammy with Love imorgon. Så ikväll var det discoälskaren Andreas Lundstedt som skulle bjuda på swing tillsammans med Jan Radesjös Little big band. I stort sett på utsatt tid drog bandet igång men ”sjungaren” om Janne sa kommer lite senare. Efter lite härlig instrumental swing äntrade Andreas scenen och så var det hela igång med full kraft. Snabbt glömde vi snöfallet och kylan ute och värmdes upp av musiken.

Kvällen gästartist var underbara Hanna Hedlund och det var nästan fel att kalla henne för gästartist för hon och Andreas delade i stort sett på scenen hela tiden. Deras glädje att stå på scen tillsammas igen sen typ 16 år smittade av sig. En blanding av egna nummer och härliga duetter! Vad sägs om Ace of Base ”The Sign” i en härlig swingduett? Eller Material Girl? Hanna sjöng en underbart fin ”Med ögon känsliga för grönt” och tog i för fullt i New York New York. Riktigt grymt! Och vad är en swingkväll utan Sway? Självklart fick vi Andreas version på den. Där svängde det ordentligt och Andreas fick till lite härliga dansmoves!

Det hela avslutades med en härligt glad Happy där Hanna och Andreas gick all in. Och nu har jag en underbart glad version av Happy i minnet som kan ersätta den fruktansvärda upplevelsen i Globen när Pharell Williams bjöd upp Gudrun Schyman att sjunga med i Happy. Tack Hanna och Andreas för att ni gjorde en så glad och energisk version så jag småsjöng på den hela vägen hem där jag gick i ett underbart vackert vinterlandskap. En hemsk inledning på dagen avslutades så underbart!

Nästa onsdag är Rennie tillbaka och det är nog jag också!

ah-1 ah-2 ah-3 ah-4 ah-5 ah-6 ah-7 ah-8 ah-9 ah-10 ah-11 ah-12 ah-20ah-13 ah-14 ah-15 ah-16 ah-17 ah-18 ah-19