Poesi är väl inte riktigt min grej, men när jag läser att den musikaliska artisten ska vara Per Persson (tidigare Perssons Pack) då kommer jag på lite andra tankar. Priset är också bara 80 kr så det är det ju väl värt att få höra Per sjunga lite. Sist jag såg honom var för ett antal år sedan på Nalen om jag inte minns fel. Han och Packet har spelat på Nalen efter det men det är alltid svårt att få tag i biljetter till dem och för något år sedan hade de sin sista spelning. Men det var inte direkt någon rusning till de här biljetterna och att se Per Persson spela på en poesiafton var väl minst sagt lite oväntat.

På programmet var det först 4 poeter som visade sig bli tre då den förste inte kom (hade tyvärr hamnat på akuten). Så lite paus och så var det dags för Per. Det var härligt att få höra honom live igen. Även om det inte var någon som sjöng med i den klassiska frasen i Hanna, ”Full fullare fullast var jag…” annars brukar det tas i och skrålas ordentligt i den av hans vanliga publik. Sen blev det Gråmåne på önskan, ”Tusen dagar härifrån” och avslutningsvis ”Bröllopsdag” Första låten har jag tyvärr glömt vilken den var… Per verkade trivas på scen och hade nog gärna sjungit några fler låtar, men det var fler poeter på programmet. Men bästa poeten den här kvällen för mig var Per. Många tycker nog att hans musik mest är fyllelåtar, men det är riktigt bra låtar med bra texter om man tar sig tid och lyssna. Och han har inspirerat många singer songwriters efter som Love Antell, Håkan Hällström och Lars Winnerbäck. Och personligen så tycker jag han är absolut bäst av dem, även om några av de andra har blivit mer folkliga.

Av poeterna som deltog under kvällen så var Magnus William-Olsson med sina lite komiska djurdikter och Bob Hansson (Bob Hund) bäst. Helt enkelt för att de kunde förmedla sina dikter. De kunde läsa upp dem på ett sätt så man lyssnade. Det lyckades tyvärr inte de andra med lika bra.

Sen hade det ju varit lite trevligare om det varit värme på inne i lokalen. Lite udda att alla i publiken sitter med jackor på inne…

Men jag var nöjd med att få ha hört och sett Per Persson live igen!

PP 1PP2PP4PP5PP6PP7