Vårdagjämning men det är grått och snöblask ute så vad är bättre då än lite musikal? Stadsteatern hade Skandinavienpremiär på Gift dig med mig lite, med sånger av Stephen Sondheim i fredags. Den skapades 1980 och är vad man säger ett smörgåsbord av Sondheimsånger. Dock är det ett smörgåsbord som bara kommer till det kallskurna för den är bara en timme lång. Saknar det där extra som dessertbordet ger. Men det finns ändå många godbitar att njuta av!

Lördag kväll, två singlar i samma hus, kommer de att mötas eller inte? Ja, vilken stad är bättre än Stockholm att sätta upp den i eftersom Stockholm är en av de mest singeltäta städer om inte den mest singeltäta. Visst känner man igen sig i hur man går runt i myskläder, dricker te etc och ibland kan känna att borde man inte vara mer kreativ en lördagkväll….

Niklas Riesbeck spelar Han, som särskilt stör sig på pianospelet på  övervåningen. Visst skulle det vara lite störande att ha Carina E Nilsson boende över sig när hon övade skalor, men eftersom hon är en fantastisk pianist skulle det nog mest vara njutbart. Niklas Riesbeck känner nog många igen eftersom han spelade Tom i Mamma Mia. Hon spelas av Sara Jangfeldt. Bägge har bra röster och det är mycket text att hålla reda på i Sondheimsånger. Handlingen är parallell mellan hur Han och Hon upplever sitt singelliv i lägenheten och vad de drömmer om. All beskrivs bra i sångtexterna som är översatta av Erik Fägerborn. Allt ackompanjerat mästerligt av Carina E Nilsson. Det bjuds även på lite dans vilket alltid är trevligt. Som sagt den är från 1980 men de har moderniserat den lite grann för det används mobiler och dejtingappar…

Det är en trevlig och charmig musikal på en timme och den skulle fungera väl på Soppteatern. Den spelas några gånger nu i mars och om ni går på tisdag så bjuds det även på tårta efteråt för att fira Stephen Sondheims 86e födelsedag. Vem vill inte fira Sondheim? Grattis i förskott!