Svenska stjärnor är en konsertserie som Berwarldhallen har haft några år nu och där olika svenska artister sätter ihop ett program, ofta med stycken (låtar) som man inte har hört dem göra förut eller tillsammans med den artisten de framträder med. Turen har nu kommit till Helen Sjöholm och Magnus Carlson (Weeping Willows) och enligt programmet utlovas Depeche Mode, Nicke Cave, David Bowie m fl så det låter väldigt lovande! Två riktigt bra röster och Radiosymfonikerna kan ju bara bli jättebra!

Programet är fyllt av klassiska poplåtar, eller som Magnus och Helen uttrycker det låtar från pojk/flickrummet. Låtar som man har lyssnat på många många gånger. Konserten inleds med en fantastisk version av Depeche Modes ”Enjoy the Silence”. Och lite senare sjunger Magnus en annan Depeche Mode låt ”Somebody” och han gör det helt fantastiskt. Absolut en av höjdpunkterna på konserten. Och det är så härligt att se hur lycklig och glad han är att få sjunga med symfonikerna. Flera gånger återkommer han till hur stort det är för honom att få sjunga Somebode med dem! Det trodde han nog inte när han lyssnade på den i pojkrummet. I andra akten kommer en annan av mina favoriter, Wicked Games (Chris Isaak) och även den gör Magnus med bravur. Vilken känsla han har i rösten! En av de bästa versioner jag har hört av den låten. Mäktigt med symfonikerna.

Helen gör en underbar ”I almost had a Weakness (Costello). Har hört den förut med henne och den är lika fantastisk varje gång. Hon lever sig in i texten på ett härligt sätt. Som vanligt. Få kan tolka texter som Helen.

Den 11 januari blev Hans Ek väckt av ett pling från en nyhetssida. Nyheten om att David Bowie hade dött. Så självklart gör de några låtar av Bowie också. En väldigt imponerande  och pampiog version av ”Heros” avslutar första akten. Där både solisterna och orkestern visade vad de kan.

Andra akten inleds like storartat som den första, men Nick Caves fantastiska ”Where the wild roses grows”. Den är så dramatisk och både och Magnus och Helen får det att låta som att det är deras låt. Precis som de gör med sista låten på programmet ”Fix You” (Coldplay). Från första till sista låten var det bara bra låtar, vilket program. Det är så häftigt att höra dessa poplåtar framförda av så bra sångare uppbackade av symfonikerna. Man bara njuter hela tiden. Helen och Magnus är en perfekt match för det här materialet! Hoppas att de gör mer tillsammans framöver!

Konserterna sålde slut på nolltid och även extrakonserten, men om ni inte har varit på någon av dem så misströsta inte. De har spelats in och kommer att sändas i radio så småningom. Så håll utkik efter det! Det är väl värt att lyssna på! Om bara ett par veckor så får jag återigen njuta av Magnus Carlson röst, då med Weeping Willows, men den här konserten kommer jag att minnas länge!

P1080604P1080606P1080610P1080611P1080612P1080613