Ladykillers är en klassisk engelsk komedi som bygger på en filmförlaga från 1955. En av våra bästa komedienner, Suzanne Reuter, spelar den gamla damen Mrs Wilberforce som brukar anmäla diverse lustiga händelser till polisen (Joakim Jennerfors) som inte någon av dem har hänt förstås. Vi kommer in i handlingen när hon har anmält tobakshandlaren för att vara nazist för att han frågar efter hennes adress men det visar sig att hon glömt att hon skulle lämna in en annons för att hyra ut ett rum. Snart träder in man in i handlingen som säger sig vara professor (Jonas Karlsson) och att han vill hyra rummet men att han även behöver kunna repetera med sina vänner i en stråkkvartet. Men någon stråkkvartet är det ju inte utan det är en rånarliga som planerar ett fruktansvärt rån. Hans medkumpaner är Majoren (Johan Rheborg), boxaren (Leif André) och italienaren (Shebly Niavarani). Suzanne spelar den gamla damen med bravur. Jonas Karlsson imponerar stort som professorn. Johan Rheborg är underbar som majoren som har en sån förkärlek för inredning, äldre damer, blommiga klänningar och att dricka te. Hans monolog om den förträffliga inredningen är fantastiskt bra! Italienaren däremot han tycker inte om gamla damer och är snarare rädd för dem. Tänk så hemskt det blir när det blir kafferep med bara gamla damer! Lite kul där är att man sökte statiser bland äldre damer för att spela damerna som kommer på kafferep och musikunderhållning.

Själva rånet görs i form av en filmvisning som är lite charmig. Den helt ovetande Mrs Wilberforce får i uppdrag att bära hem rånbytet från stationen men väl hemma så avslöjas vad hennes inneboende sysslar med. Och då inleds planerna på hur de ska göra sig av med den gamla damen, men planerna går inte riktigt som de tänkt sig. Och självklart tror inte polisen på hennes historia när hon berättar det för honom.

Det är en rolig och underhållande förställning som är lite drygt 2 timmar med paus. Bra skådespeleri och som sagt en del rätt roliga repliker.