Det här är inte någon riktigt konsert utan ett akustiskt smakprov i samband med skivsignering av albumet ”Tomorrow became today” som släpptes igår. De kommer direkt från Nyhetsmorgon där de framförde två låtar i programmet. Vara med i morgonprogram innebär tidig morgon så killarna var lite trötta sa Magnus när de äntrade den lilla provisoriska scenen inne på Bengans skivbutik. Även sminkningen skylde han på nyhetsmorgon.

Att spela inne i en skivaffär är något som Magnus trivs med för han gillar verkligen skivor. Och det var rätt mycket folk som kommit för att lyssna och köpa skivan som både säljs som CD och vinyl. En hel del som köpte vinyl vilket är kul att se.

De började med att spela ”Tomorrow became today” följd av ”My love is not blind”. Samma låtar som de spelat i Nyhetsmorgon. Här hade de inte med sig stråkar och blås så det blev lite mer avskalade versioner. Men väldigt bra. Av de två låtarna tycker jag att ”My love is not blind” är den som sätter sig snabbast för den är lite mer trallvänlig. Men gillar även ”Tomorrow became today”. En typisk Weeping Willow låt. Tredje låten var ”Go find your happiness” och Magnus ursäktade sig lite innan att de inte hade repat in de på samma sätt som de andra två och han hade en textlapp som han sneglade på några gånger. Sen var inte de övriga i bandet helt samspelta på den heller för de blev några extra ackord och lite småskratt dem emellan när de var på väg lite olika i låten. Magnus sa att repetitionen på måndag fick de nog tidigarelägga så de hann lära sig låten ordentligt innan den stundanden turnén. (börjar i Uppsala 1 april). Men lite felspelningar etc är ju bara charmigt, det visar ju att det är live. Och låten var bra. Sen bjöds det inte på mer från nya albumet utan publiken fick önska en låt och då blev det ”Burden” (från albumet ”Fear & love”).

Har inte lyssnat in mig jättemycket på skivan än, men det jag har hört hittills gillar jag, men självklart är det alltid bättre att höra det live så det var jättekul att få det här smakprovet live! Har inte bokat biljetter till någon av spelningarna på Södra Teatern/Mosebacke men är rätt sugen på att göra det! Men redan nästa lördag får jag njuta av Magnus underbara röst i Berwaldhallen när han sjunger med Helen Sjöholm. Det kommer att bli superbra!!

WW1WW2 ww3