Björn inleder kvällen med en låt som heter ”Jag behöver dig” som en hyllning till att han behöver publiken för att kunna genomföra en konsert. Men ikväll var det jag som behövde Björn. Något som kunde få mig att koppla bort jobbet och allt strul som är på gång där. Och den här kvällen var helt perfekt för det på fler sätt än jag visste när jag kom. För det som är så kul med Björns ”Lite nu och då” shower är att ingen kväll är den andra lik. Visst finns det en stomme som är lika kväll för kväll, t ex en fantastisk a´capella version av Hooked on a feeling. Men ganska tidigt så är det dags för en stund där publiken får ställa frågor. Ikväll avhandlades bl a det elaka spöket som finns hemma i prästgården där Skifs bor och som har en ovana att sova i hans säng när han är borta. Och lite att hans söner spelar musik till husbehov men har inte några tankar på karriär inom musikbranschen.

Till varje kväll har publiken fått önska låtar. En låt som varken Björn eller bandet vet vilken det blir. Svaret finns i en låda där även text och noter finns ifall det skulle behövs. Kvällens låt var den underbara ”Stand by me”. En helt underbar version av Björn. Och både han och bandet fixade det utan ”fusklapparna”.

Så var det dags för kvällens hemliga gäst, Maria Möller. Hon bjöd både på sång och smakprover på många av sina imitationer. Absolut bäst var när hon imiterade Carola. Så otroligt likt och så roligt! Där inleddes det som skulle bli en riktigt skrattfest. Men innan fick vi höra om hur Maria skapar sina imitationer, att hon är duktig på kalligrafi mm. Ett trevligt och underhållande samtal mellan henne och Björn som blandades med imitationer och sång. Men strax efter att Maria lämnat scen så kommer kvällens överraskning för Björn. Varje kväll dyker nämligen en person upp som Björn inte har en aning om vem det är. Så in på scen stegar John Houdi, känd som trollkarl och buktalare. Och här började den skrattfest som inte ville ta slut. John hade lämplig glömt sin docka, så Björn fick ju då agera docka. Det var nog inte det Björn hade tänkt sig! På med en ”munmask” på Björn och sen satte det igång. Så otroligt roligt! Nu kommer jag att leva i många år till! Var länge sen jag skrattat så mycket åt något på en scen. Och gubbarna i bandet hade minst lika roligt och Björn skrattade nog rätt gott bakom masken också! Skratten fortsatte länge efter att John gått av scen. Bandet hade svårt att samla sig inför den hitparad över Björns låtar som kom sen.

Så härligt att höra alla dessa gamla låtar! Och den stora grandfinalen var ju självklart Michelangelo! Vilken bra låt det är! Måste var en av de bästa som varit med i melodifestivalen och den har nu mer än 40 år på nacken (Melodifestivalen 1975)! still going strong.  Så kul med låtar som har följt en genom livet och som håller än och bara blir bättre och bättre!

En helt underbar kväll och så mycket mer skratt den här kvällen än förra gången. Precis vad jag behövde ikväll!  Dock kommer jag alltid att hålla konserten den 9 november som ett riktigt kärt minne, för Peter Lundblad var ju gästartist då och det var sista gången som jag hörde ”Ta mig till havet” live, eftersom Peter gick bort precis innan jul.

Björn är så mångsidig och den här kvällen var det både den fantastiska rösten och den komiska sidan som trängdes på scen!

Undra vad som ska toppa den här när jag ska sen den igen i Oktober!

Kan verkligen varmt rekommendera att ni slänger er på Ticnet och beställer till någon av höstens föreställningar som precis har släppts. Om de inte redan är slutsålda så kommer de att vara det snart.

Skifs 1