Dags för ännu en välgörenhetsgala, vad är väl bättre än att förena verklig nytta med underbar musik? Den här gången var konserten till förmån för Vi-skogen. Ett projekt I Kenya som går ut på att man bl a stöttar plantering av olika sorters träd och lär befolkningen hur viktigt det är med växtligheten och att den hanteras på rätt sätt. Många kvinnor har fått hjälp med att plantering av tex bananträd och på så sätt kunna bygga upp ett fungerande jordbruk och kunna försörja sin familj.

Helen Sjöholm, Anders Lundin och Babben Larsson är ambassadörer för Vi-skogen så självklart var det med på konserten. Anders och Babben som konfrencierer, vilket det gjorde på ett bra och avslappnat sätt. Inte helt inövat men proffs som de är så fixade de till de missar som blev.

Förutom Helen var även Magnus Carlsson (Weeping Willows) och The Real Group med. Janne Schaffer förstärkte husbandet då och då och bjöd på sin fins Brusa högre lilla å. The Real Group har ett starkt engagmang i Syd Afrika så det passade bra att de var med. En parentes är att när jag jobbade i Syd Afrika så var The Real Group där och gjorde konsert och en av mina kollegor var på konserten och var helt lyrisk efteråt. Själv kanske jag inte är helt lyrisk över dem, men duktiga är de och de har en stor bredd. Allt från Mozart till att leda Freedom som var avslutningssången med alla artiser. Desto mer gillar jag Magnus Carlsson som bjöd på några riktigt bra nummer och ett par duetter. ”Fix it” helt fantastisk tolkning med Helen och sen Elvis ”Suspicious Mind” med Babben. Den kvinna kan rocka loss när hon vill. Innan duetten bjöd hon på en rivig Burning love. Hon har inte bästa sångrösten, men den är helt ok och hennes sätt att framföra sångerna gör att det spelar inte så stor roll att hon inte når upp till Helens nivå på sångröst. Dessutom så är hon ju riktigt rolig. Mycket för att hon driver med sig själv och inte med andra! Hon och Helen gjorde en nyskriven sång ”Pengarna åt skogen” tillsammans också. Helen gjorde ju kvällens största sånginsats, men den höll på att missas för Babben bläddrade lite för snabbt i sina manuskort så hon vill kalla in alla, men som tur var var Anders Lundin vaken. För inte hade vi velat gå miste om Helens fantastiska Gabrielles sång? Den är ju bara så underbar!

Får inte glömma att nämna att en bit in i andra akten så hörde jag tonerna till en annan favoritlåt och snabbt vandrade tankarna iväg till en underbar konsert i Stadhuset för typ 15 år sedan eller så. En ung Helen och Peter Jöback kommer incyklande i sommarkläder och ser så kära ut när de sjunger om Charlie på Drottningholms slott. Ett favoritminne! Ikväll var det bara halva paret på scen, en av killarna från The Real group försökte matcha Peters insats….. inte lika romantiskt och glatt som i Stadshuset tyvärr.

Under kvällen fick vi en del bra information om vad Vi-skogen har bidragit med och det gjordes på ett bra sätt. En auktion på en signerad Lasse Åberg tavla avslutade första akten då han har designat ett träd som har en spade som rot (finns även som halssmycke). Den inbringade en extra slant till skogen. Tyvärr missade man att gratulera Lasse Åberg på födelsedagen (han blir 75 år den 5 maj). Vid paus hade galan inbringat 96 000 kr, vilket motsvar knappt 5000 träd så en bra slant!

En trevlig kväll som självklart avslutades med allsång av alla artiser, Ted Gärdestads fina Låt kärleken slå rot och sen Freedom!