För några veckor sedan tillbringade jag 2 timmar på en spinningcykel till förmån för cancerinsamling, idag satt jag i ca 2 timmar tillbakalutad på en stol på parketten på Göta Lejon och njöt av sång och musik från musikalens värld, också till förmån för forskning mot cancer. Så det finns olika sätt man kan bidra till. Kvällens stora insats var de 73 000 kr som samlades in.

Kvällen inleddes med det häftiga sång och dansnumret Buenos Aires från Evita. Micaela Sjöstedt gjorde Evitas sånginsats med bravur. Riktigt bra. Hade gärna hört henne sjunga Don’t cry for me Argentina som bjöds på i akt två, men tyvärr hade man där valt att göra en skämtversion med Fredrik Lexfors.

Fredrik Lexfors var initiativtagare till själva föreställningen med anledning att han alltid velat göra en insamlingskonsert efter att hans far gick bort i cancer. Och nu blev det alltså av med hjälp av Evita Ensamblen och några av deras huvudrollsinnehavare. Och man sparade inte det bästa till sist, utan redan som låt nummer två sjöng Daniel Engman ”Anthem”. Det var verkligen i en klass för sig själv och mycket bättre än Phlip Jalemlid, både röst och inlevelse var mycket bättre. Sen var det ju lite svårt att toppa det i första akten och det var kvällens absolut bästa sånginsats. Rolf Nydahl gjorde en godkänd Brel, Niklas Löjdmark sjöng en egen skriven bröllopslåt som var trevlig. Micaela fick vi höra lite mer av. Lexfors gjorde en ok Getsemane men tror att han hade fått mer kraft i den om han hade stått upp istället för att sitta ner. En riktigt svag sånginsats bjöd Paula på och discolåten på slutet av första akten var det inte heller någon stakare sånginsats på. Den kändes lite malplace också.

Andra akten inleddes starkt av Patrik Martinsson som Judas. Den killen kan verkligen sjunga!  Överlag höll andra akten högre kvalité och det var ett mycket trevlig Fred Astiare och Ginger Rogers nummer, med stepp och allt. Ett nummer man blev riktigt glad av. Lisa Stadell bjöd på vacker sång i sitt nummer från Evita (Älskarinnans sortisång) uppbackade av Patrik Martinsson. Ensamblen bjöd på ett härligt dansnummer (Blackbird bye bye) från dansshowen Fosse. (en fantastisk show för alla som liksom jag älskar Fosses koreografi, fullt med jazzhands och härliga rörelse). Vi fick återigen njusta av Micales sång i en låt som jag tror hette Room 14G. Får inte heller glömma bort Kitty Chans fina sång från Miss Saigon (Movie in my mind). Tyvärr valde man att på slutet lägga in en egen låt med Paula som inte heller den höll måttet. Men den riktiga avslutningen var ett ensamblenummer från Rent, där Daniel Engman med sin fantastiska röst stod för solistinsatsen. En mäktigt avslutning på ett överlag trevligt program. Härligt att avsluta veckan med en musikalkonsert med många bra nummer och sång- och dansinsatser.

Stort tack Fredrik Lexfors för att han och Evitaensamblen ordnade den här trevliga  konserten till förmån för cancerforskningen!