P1070615Vi lyckades boka in 2 av de sista biljetterna till den här eftertraktade konserten på Trosa kvarn, Lenas Kök. Trosaborna har verkligen tagit Niklas till sitt hjärta och han dem till sitt. Men det var inte så lätt att ta sig Trosa som vi hade tänkt oss, det tog 1 timme och 50 minuter pga av vägsanering,  istället för vanliga 45 minuter så vi hann precis parkera och komma in med några minuter till godo. Men all stress försvann direkt när vi i dörren möttes av underbare Niklas som hälsade alla gäster välkomna och som lyste upp så glatt när vi kom in och det var stora kramen. Så härligt att bli mottagen till en konsert på det sättet.

Trosa kvarn är ett litet ställe i Trosa som tar 120 personer så det var en liten intim konsert som det bjöds på. Ingen plats för ett band, så istället hade Niklas med sig inspelningar med bland annat Malmösymfoniorkester och några andra som han spelat in med och där musiken ligger separerat från sången. Till och med en kör dök upp här och där! När man är van med levande musiker kan det ju kännas lite litet, men det glömmer man snabbt bort, för Niklas har en sådan intensitet och energi så man tänker inte på det. Han levererade en rad av underbara musiklarlåtar som bl a Phantom of the opera, Led hans väg, Anthem och Guldet blev till sand. Har nog inte hört honom sjunga Memories ur Cats tidigare och det var mycket trevligt. Självklart fick vi också höra Feeling good, som är en av mina absoluta favoriter med Niklas. Stämmer så bra in på Niklas för han får en verkligen att må bra!

Ju senare det blev desto mer övergick låtvalet från pampiga musikallåtar till lite mer discoaktiga. Allt från The winner takes it all och Does your mother know till riktiga discohits som Disco Inferno. Inte helt fel för en fredagkväll! Han fick hela publiken att stå och upp digga loss på slutet. Härligt att se!

En väldigt trevlig kväll med underbart val av låter och Niklas underbara röst och varma och härliga personlighet! Så det var verkligen värt att ta sig ända till Trosa en fredagkväl. Underbar inledning på helgen!

Nu väntar jag med spänning på sommarprogrammet till Sund Nergårdens sommarscen!
P1070613P1070614

P1070612