Om musikalhösten ser lovande ut så finns det riktiga guldkorn vad gäller konserter i höst.

I love Musicals

Först ut är Peter Jöback och Helen Sjöholm i en ny versions av Peters succé ”I Love Musicals”. I år är det inte bara Peter som är frontfigur och som bjuder in gäster, utan det är Peter och Helen som tillsammans håller i I love musicals och sen ska de ha några inbjudan gäster från West End och Broadway. Än har inte några namn släpps på vilka som ska komma och gästa de olika arenorna. Sen tidigare vet vi att det kan vara olika gästartister på olika arenor så det blir spännande och se om jag har prickat in rätt arenor eller inte. Kommer att se konserterna i Västerås, Stockholm och Sandviken. Oavsett vilka som kommer så med Peter och Helen kommer det att bli helt fantastiskt underbart bra. Har hittills inte blivit besviken på något som de har gjort tillsammans så det lär inte hända nu heller. Minns än den underbara ”Charlie” från Stockholms Stadshus där de kommer incyklade och charmade oss alla när de sjunger om hur de ska tillbringa dagen på Drottningsholms slott med den kommande sonen Charlie. Den är så underbar.  Men det är också enda gången som jag har sett dem göra den när man firade Stockholm. Tyvärr ingen musikallåt så den lär inte stå på reportoaren nu heller. Både Peter och Helen är ju verkliga proffs och jobbar bara med de bästa så det här kommer att bli så bra.

Det här är vad som utlovas: ”I höst förenas Sveriges två största musikalstjärnor på konsertscenen på ett alldeles unikt sätt. Med sina röster bröt Peter Jöback och Helen Sjöholm ny mark i musikalvärlden när de slog igenom i ”Kristina från Duvemåla” 1995. Tjugo år senare turnerar de med publiksuccén ”I Love Musicals” tillsammans med den 40-man starka Stockholm Sinfonietta under ledning av maestro David White, samt gäster från Broadway och West End.”

Hem igen till Jul, Peter Jöback

Med århundrandets bästa julskiva och en rad utsålda julkonserter genom åren så kommer ju 2015 års julshow på Gothia Thowers i Göteborg bli så fantastiskt bra. Tidigare har han turnerat runt med sin julkonsert, men nu väljer han att ha den som en julshow på ett och samma ställe. Hade ju personligen gärna sätt att den var i Stockholm istället för Göteborg, men nu får man passa på att kombinera med Jul på Liseberg också. Det är är ju inte helt fel. Tyvärr i och med att det är show så blir det ju lite dyrare biljetter om man som vi vill sitta nära för man måste ju köpa matpaket då. Det finns även läktarbiljetters som ligger på konsertprisnivå, men då hamnar man längre bort. Så vi har slagit till på att blanda lite, för en sån här show går ju inte bara att se en gång. Första gången har man ju fullt upp att bara ta in allt som händer på scen, andra gången kan man börja njuta ordentligt…Jag kommer att se den den 28 november vilket är första lördagen efter premiären och sen den 19 december, vilket är sista helgen den går. Det är en helt ny teater, The Theater på Gothia towers, så det ska bli intressant att se hur den är!

”Den 25 november 2015 är det premiär för Peter Jöbacks gnistrande julföreställning ”Jag kommer hem igen till jul”. Kliv in i en magisk julvärld på The Theatre och låt dig svepas med i vackra vintertoner i en personlig och berörande musikalisk julsaga. Här ryms längtan och gemenskap, vemod och hopp, precis som i Peters klassiska julalbum som blivit en tradition i många svenska hem. Det blir en magisk kväll ni inte vill missa!”