P1070334Orup är en av dem som kan kandidera till posten som Sveriges popkung och de flesta av oss kan nog sjunga med i hans oändliga räcka av pophits som han själv sjungit eller skrivit åt andra. Och det är popen han vill hylla med sin show, Viva la Pop.

Och varför krångla till det när låtarna är så otroligt bra? Nej Orup han gör en enkel show utan massa dansare och häftiga ljusshower. Det är Orup och hans superba band och hans hits en efter en mer eller mindre bra rakt upp och ner, men mycket kärlek och inlevelse, både från honom till publiken och tvärtom.  Lite koreografi finns det men det är mest Orup som pophopparrunt till sina låtar när han rör sig över scenen.

I bandet har han en blåsektion som i några nummer snyggt poserar och spelar uppe på en balkong, i stort sett så man ser dem i profil. Snyggt och enkelt. I några nummer är det bara Orup själv med gitarren och det är riktigt läckert det med.

Men i den här showen är det hitsen som verkligen spelar huvudrollen. Och under den 1.5 timme som showen varar radar han upp dem en efter och hela publiken sjunger med i så gott som alla låtar.  Det är Magaluf, Stockholm, Där står pojkarna på rad, Jag blir hellre jagad av vargar och Mercedes Benz för att bara nämna några. Och självklart blir det allsång då och då när Orup bjuder in publiken att ta över och sjunga refrängen eller någon vers. Ibland kan det bli lite för mycket i min smak, för jag vill ju höra Orup sjunga. Särskilt sista låten, Från Djursholm till Danvikstull så vill jag ha Orup i inledningsverserna. Men jag förstår ju att det måste vara en härlig känsla för Orup att höra hela publiken kväll efter kväll ta över och sjunga. Vilket erkännande det måste vara.

Alla låtar i showen är förstås hans egna, förutom den cover han gjorde så stor succé med i Så mycket bättre när man hyllade Carola. Eftersom programmet sändes i lördags så fick han den här kvällen för första gången framföra den inför publik. Så lite oväntat bara några låtar in så säger han att bandet och han under dagen repat in en ny låt, eller rättare sagt gammal låt som man nu ska framföra för första gången. Och till publikens stora jubel så kom hans fantastiska tolkning av Främling. Trodde nog att den skulle komma, men mer som ett extranummer. Publiken gillade verklingen att han tog med den. Hörde några tjejer i toalettkön att om den inte kom så skulle de stå och skrika till de fick höra den! Så skönt att de slapp göra det.

En riktitg underbar härlig måbra show med svensk pop när den här som bäst! Så underbart att få uppleva alla dessa härliga låtar live!

P1070332
P1070337