Il Divo är 4 operasångare som för 10 år sedan slog sig ihop till ett ”boyband” med operainriktning. Ett par av dem har viss erfarenhet från musikalscenen ocksså vilket kom till nytta i kvällens konsert, A musical Affair. En lång rad musikallåtar framfördes under den ca 2 timmar långa konserten, excl pausen. Personligen tycker jag att de är som allra bäst när de håller sig till musikalrösterna och precis innan de bryter ut i opera crescendot. I Globen så blir det inte bra ljud då utan det övergår till att bli skränigt och för mycket av det goda. Musikallåtar är inte gjorda för att att fyra operasångare ska dra upp volymen allt de kan. Det görs sig bättre i tex slutnumret/extranumret ”Time to say goodbye”. Där kommer det mer till sin rätt och är en av kvällens stora behållningar.

Kvällens gästartist var suveräna Mazz Murray, eller Killer Queen som hon kanske är mer känd som efter all år i We will rock you. Hon rev av några riktigt bra versioner av Queenlåtar. Häftig rockröst den tjejen har. Hade gärna sett lite fler duetter med henne och någon av killarna i Il divo. Finns ju så många fina duetter.

Mellansnacket tenderar att bli lite gubbigt, mycket prat om att en av dem är singel och telefonnummer etc.. känns väldigt förlegat.

Som helhet en trevlig kväll i musikalens härliga låtskatt, men den når inte upp till den nivå som Peter Jöback har i sin I love Musical show.