Som en del i 50 års firandet av blå baskrarna anordnades en konsert med Armén musikkår med Anders Ekborg och Elin Bemark som solister. Det var mest anhöriga i publiken för det var för att herdar veteraner på plats men även de som tyvärr inte finns med oss längre.  Men det var en trevlig kväll även för oss som var där för musikens skull och förutom njutbar musik fick vi även en inblick i det viktiga arbetet som de Blå baskrarna bedriver och hur de anhöriga hemma har det.

Arméns musikkår framförde en blandning av typisk armékårs musik som Under Fredsfana och Underblågul fana, ett potpuri av olika låtar som fältartister sjungit under åren, en mäktig instrumental version av När vindarna viskar mitt namn  och Prayer for Peace som skrivits till Kofi Annan. Säckpipesolist på Prayer for Peace var Robert Wallgren.

Elin Bemark framförde en fin version av Baladen om den blå baskern och Requiem for a solider, samt Bortom bergen tillsammans med anhörigkören. Tillsammans med Anders Ekborg sjöng hon Stefan Nilssons fina veteran hymn, Det finns ej ord.

Anders Ekborg framförde väldigt mäktiga och känslofyllda versioner av Stad i ljus och Vem ser ett barn.

Det var en väldigt finstämd konsert som avslutades av alla  med Du gamla du fria.

Efter konserten delades ut en CD med stor del av kvällens musik, men där Gunilla Backman var solist istället för Elin Bemark. En fint minne att ha med.