En vårkonsert med Studentsångare är ett trevligt sätt att fira in våren och när det har bjudit in Anders Ekborg som solist är det ju ännu trevligare. Det vara Stockholms Studentsångare och den nybildade Stockholms Akademiska Damkör som bjöd in till vårsånger i Berwaldhallen.

Självklart var det en del studentikos skämt och i vissa fall kanske lite väl interna skämt men det för en tillbaka några år när man själv pluggade på universitet och man gick på studentspex osv. En härlig tid och lite nostalgi är ju inte fel. Första akten var jag dock lite besviken för kören uppträdde i olikfärgade t-shirts. Var var frackarna och studentmösssorna? Det blev det ordning på i andra akten som tur var!

Eftersom det gick i djurens tecken fick vi höra körversioner på bl a I fablernas värld och Imse vimse spindel.

I den första akten var den stora behållningen Anders fantastiska version av Bui Doi från Miss Saigon, vilka rysningar den ger. Och en underbar Bohemian Rhaspody. Den mannen kan sjunga Queen utan att skämmas!

Andra akten gick mer i vårens tecken efter att publiken begärde att få höra mer vårsånger! Och så lite spex här och där förstå. Anders framförde en finstämd What a wonderful world som passade fint in. Och sen bjöd han på en Queens The show must go on, och som praktfullt extranummer Anthem ur Chess.

En trevlig vårlig konsert med några riktigt mäktiga låtar!