Så var det dags för den årliga musikalkonserten på fantasiska Confidencen och det är lika trevligt varje år. Niklas Andersson får man nog betrakta som värd och i år hade han med sig Anki Albertsson och Johan Boding som bägge var med förra året. Musiker var Carina E Nilsson på flygel  och Rimma Gotskosik på violin.

Konserten inleddes med en instrumental Phantom of the opera för att sedan ge oss smakprov ur en rad musikaler som  t ex Rent, Les Miserable, Miss Saigon, Kristina från Duvemåla, Chess, We will rock you, Evita, Molin Rouge, Jesus Christ Superstar och Mamma mia.

Till min stora glädje så sjöng Niklas äntligen Empty Chairs från Les Miserable. Han har inte sjungit den på många år och den var verkligen konsertens bästa låt. Tätt följd av hans Why God ur Miss Saigon. Han har ju sjungit dem ett antal gånger eftersom han har spelat dem, men för oss är de lika underbara varje gång. Gåshud och rysningar! Hör dem gärna igen och igen!

Johan Boding har en rockigare utstrålning och gjorde väldigt bra tolkningar av Queens Somebody to Love och Bohemian Rhapsody. Den sistnämnda i en ovanligt avskalad version där han även visade att han är en duktig pianist.

Självklart bjöds det även på bra duetter som Come what may och The prayer.

Det är en trevlig och avslappnad konserten och mellansnacket är inte helt inrepeterat vilket ger en intimare känsla. Bland annat fick vi höra att Anki var en av dem sista i urvalet som Kristina och hon framförde en bra version av Du måste finnas. Det märks att de trivs med att sjunga och spela tillsammans och den härliga känslan smittar av sig till publiken.

Ser framemot nästa års konsert!