P1040183Få kan väl nu ha undgått den fantastiska historien om Sixto Rodriguez

Rodriguez började turnera igen när många andra arister slutar. Främst är det i Sydafrika han har turnerat för utsålda hus. Förra året var han i Göteborg på Way out west och hade turen kommit till Stockholm och Music and Art festivalen. Han var lördagens huvudartist och det är inte vanligt att huvudartisten får ledas in på scen. Men åldern tar ut sin rätt iblandP1040175. Han satt större delen på en barstol och spelade gitarr och sjöng, men i slutet ställde han sig upp i ett par låtar. Publiken behövde inte bli besviken på låtvalet. På den timmes långa konserten spelade han de självklara låtarna från filmen som I wonder och Sugerman. Men han bjöd även på en mer oväntad cover som Lucille.

Även om rösten inte bP1040193ar helt och hållet och det blev lite uppehåll då och då för han behövde assistens så gjorde det inte något. För förutom att man kommer för att se Rodriguez så kommer man även för att vara en del av den fanstastiska historien och se en man som fick sin stora dröm gå i uppfyllelse på ålderns höst. Man får inte glömma att han även ovetande spelade en viktig roll i anti-apartheid rörelsen i Sydafrika. En sådan person är värd all respekt.

Rodriguez har skrivit en del bra låtar som är värda att folk ska lyssna på, men han är också ett bevis på att man aldrig ska ge upp sina drömmar. Ibland får man hjälp från oväntat håll för att de ska gå i uppfyllelse.