Pippin är en musikal av Stepehn Schwartz men jag vet inte om jag själv skulle kalla den för en musikal. Det är mer en varité med en tunn story som binder samman en del cirkus cirkör aktiga nummer. Den handlar om prinsen Pippin och hur han revolterar mot sin far kungen och vad som händer i hans liv. Men det är ingen handling som berör utan mer Spamalotkänsla (och då har jag inte sett Spamalot utan det är bara vad jag tror…) lite komsik men utan att bli kul. Första akten innehåller några bra cirkusnummer och man väntar på att det ska braka loss riktigt i andra akten och det ska bli riktigt spektakulärt, men det händer ingenting och sen ingenting och så blir det final och då händer ingenting. Så efteråt går man därifrån och undrar lite vad var de spektakulär numren som man hört om? Efter att ha sett ”cirkusnumret” i Chess och en del andra musikaler så var det inget nytt.

Publiken som var där verkade vara riktiga fans för de jublade och skrattade innan det började.

Musiken i den är inte någon som fastnade, men om man lyssnar igenom den några gånger så kanske den växer.

Patina Miller som spelar Leading Player var bra och föreställningens behållning. Hennes roll är typ konfrencier som leder handlingen framåt och hon sjunger och dansar riktigt bra.  Övriga var tyvärr rätt svaga i sången. Finns några bra Bob Fosse dansnummer. Jag har  alltid varit svag för Jazzhands och Fosses speciella koreografi så det är alltid kul att se.

Som helhet skulle jag nog säga att ska man bara se en show på Broadway så skulle jag inte rekommendera Pippin. Men älskar man Cirkus Cirkör och den stilen, jag då ska man se Pippin!