Har aldrig sett Depeche Mode live tidigare, men de är några av mina ungdomsfavoriter och det är ju aldrig fel att bli lite nostalgisk. Tyvärr så var det ju inte någon Best of konsert utan mycket från de senaste albumen som jag inte hört så mycket av, men det visste jag ju när jag gick dit.

Publiken var en blandning av de som gillat dem sen de slog igenom på åttiotalet till de som skulle ha sett dem på Peace and Love festivalen, men som gick i konkurs och det blev konsert på Globen istället.

Sångaren, David Gahan, har verkligen sin egen stil och dansåmar sig runt på scen. Men publiken gillar det. Kul är att alla i bandet olika. Både David Gahan och Martin Gore är exibitionistiska av sig, medan Andrew Flethcer står bakom sin synth/keyboard och håller en låg framtoning.

Även om jag inte hört så många av de nya låtarna så är det Depechiga och man rycks med i dem. Men självklart är de de gamla klassiskerna som Personal Jesus, Enjoy the silence, People are People och inte att förglömma den underbar I just can’t get enough! Den sista är verkligen nostalgi från skoldanser! Hur många gånger har man inte hoppdansat och sjungit med i den!

Kan tänka mig att se mina synthhjältar igen någon gång, men då vill jag nog gärna att det ska vara en hitkonsert eller i all fall tyngdpunkt på den tidiga tiden. Skulle gärna höra dem göra Somebody och Blasphemous rumours live!