0011a advents helg, Stockholm i vinterskrud så vad behövs för att göra det perfekt? Jo en konsert med julmusik! I år har julgalan flyttat in på Friends arena och har 5 konserter där. Kvällens konsert var den andra, men de har hunnit med ett par i Falun och Örebro i November. Trots arenans storlek så hade man fått till en bra julstämning med belysning och dekorationer så det kändes inte så stort förrän det började och man inser att artisterna är lite långt bort.

Precis som tidigare år bjöd julgalan på en rad av olika artister, Peter Jöback, Loreen, Danny och EMD, Kate Ryan, Molly Sanden, Velvet, Lasse Berghagen och Lisa Miskovsky. En blandning där något borde passa alla. Shoiwen höll på i ca 1.5h.

Inledningen är underbar med Willcome from Cabaret och sen rullar det på.004 I stort sett så kör artisterna sina egna hits förutom i ett härligt julmedley, dock saknades Loreen i det. Hon kommer i in på slutet av galan och river av 3 låter varva den sista självklart är Euphoria. 067Lite trist att hon inte bjuder mer på sig själv. De andra aristerna varvas  hela tiden, vilket ger en mer sammansatt show och alla förutom Loreen känns delaktiga. Kate Ryan fick slita lite för att få publiken med sig, men det lossnade i Ella Ella. Danny och EMD bjöd på några av sina hits och hade hjälp av dansare som förhöjde numren.052 Lisa Miskovsky var finstämd med bla Lady Stardust. Och Lasse Berghagen är en klippa, vem kan inte sjunga med i Stockholm i mitt hjärta, Jenny Jenny och En kväll i juni. Och de blå kavajen var självklart på!

K025vällens i särklass bästa är Decembernatt/Hallelujah med Peter Jöback. Gåshud och riktig julstämning och jag hade blivit besviken om han inte sjungit den. Lite mer oväntat var när tonerna till Jag har dig nu hördes och videon med Isabella visas på storbildsskärmarna. Men jag gillar den och numret är snyggt med dansare och strutsfjädar. Lite glamour behövs på en julgala.041

Biljetterna till showen har ju reats ut för 175 kr via DN, Metro och CDON och har ni inte inskaffat biljetter än är det väl använda pengar, för hur ofta får man se så många av Sveriges artistelit för en sådan lite slant? En julklapp från Julgalan till er alla!075