En premiär på Stadsteatern är utan champagne, röd matta och den glamour som kan finnas på privatteatrarna, men en och annan kändis skymtades ändå i publikvimlet. Publiken släpptes in strax efter utsatt tid och vi möttes av Karl Dyall och Rennie Mirro som redan intagit scenen och ”värmde upp”, samt de fyra musikerna.

Så släcktes det ned och föreställningen började med en dansduell mellan Karl och Rennie om vem som skulle få spela Sammy i föreställningen. Det hela löstes med att den som hade hatten fick spela Sammy. Väldigt bra och enkelt gjort för att visa vem som var Sammy. Vi fick följa Sammy från det att han var 3 år och vann sin första danstävling och genom livet. Sammy Davies Jr hade inte någon lätt uppväxt i USA där rasåtskillnaden var stark genom hela hans liv. Han fick kämpa hårt för att bli acceptrade men hade turen som fick kontakt med Frank Sinatra som hjälpte honom på karriären och han blev en del av Rat Pack. Livet blev inte enklare för Sammy när han blev försälskad i svenskan May Britt och det blev ett blandäktenskap som tyvärr inte höll för Sammys karriär var så viktig för honom.

Både Karl och Rennie är resultaten från blandäktenskap och det som blev än mer gripande var hur de vävde in sina egna erfarenheter av det som paralleller till Sammys liv. Riktigt rörande blev det när Rennie beskrev med ord och dans sin relation till sin son efter sin skiljsmässa och hur han tyckte att han svikit sin son. Det var verkligen ett av de stora ögonblicken i föreställningen.

Karl och Rennie är några av de bästa manliga dansarna vi har i Sverige och det fick de verkligen visa här och att dansare  inte är slut efter att de har fyllt 40!

Scenografin var enkelt uppbyggd med bord som används på olika sätt i danserna och svartvita fotografier som representerade de viktiga personerna i Sammys liv.

Föreställningen är bland det bästa som har satts upp på stadsteatern och förutom underbar dans och sång så hade den med sig ett viktigt underbyggt budskap. Vi vill gärna tro att det inte spelar någon roll om man är svart eller vit, men är det verkligen helt borta i samhället? Är det lika villkor för alla?

Gå och titta på den här underbara dansföreställningen och bli berörd!