Regnet öste ner när vi styrde bilen söder över till Hågelby och när vi kom fram var det lite smådroppande, men när föreställningen satte igång höll regnet upp och ju längre föreställningen varade desto blåare blev himlen. Förutom vädret så konkurrerade föreställningen med OSfinalen i handboll mellan Sverige och Frankrike så att det fanns lite platser kvar kan man förstå. Desto trevligare var det att se lite bekanta ansikten i publiken som Karl Dyall och Anna-Lotta Larsson.

Tartuffe av Molieré har satts upp ett otal gånger och man kan undra vad ännu en uppsättning kan bidra till? Här har man blandat in lite musik (annars vore det väl synd på så fantastiska musikalartister?) som Euforia och lite aktuella händelser och uttryck för att få föreställningen att utspela sig i nutid, och det tycker jag att man hade lyckats med. Mindre lyckat var kläderna. Det blir mer buskis när byxorna är för korta på killarna och klänningarna känns pigaktiga. Med lite mer stil på kläderna så hade föreställningen lyfts. Buskiskläder är bara ett förlegat trick för att få folk att skratta…

Som jag nämde så är det några musikalartister med, Sharon Dyall som Tartuffe, Jakob Stadell som Emir och Anki Albrektsson som Victoria. Sharon gör en väldigt bra Tartuffe och Jakob är bra som Emir. Däremot så kändes Anki fel som fästmö till den unge Martin (Patrik Almkvist) för åldersskillnaden blev för tydligt mellan dem och dessutom kändes hon för pigaktig med sin dialekt. Det finns yngre förmågor som hade passat bättre in i rollen. När man nu har med så bra musikalartister är det synd att man inte har lagt in mer sångnummer. Det är korta snuttar på ett par ställen. Hans Alfredssons översättning är dock bra och känns modern.

Den som jag dock blev mest imponerad av var Martin Aliaga som rotavdraget Dorine. Vad jag vet har jag inte sett honom live tidigare utan bara i diverse tvserier, men han var väldigt bra.

Föreställningen är ca 1,5 timme och spelas utan paus. Det var första gången jag var på teatern i Hågelbyparken och det var en mysig liten utomhusteater väl värd ett besök.

Det är fortfarande några föreställningar kvar och en teater i sommarkvällen är ju alltid trevligt!