Så har jag äntligen sett De tre musketörerna. Biljetterna köptes för över ett år sedan så väntan har varit lång. Och här stämmer det verkligen att den som väntar på något gott inte väntar för länge. Här har man verkligen lyckats!

Musketörerna gick för några år sedan men fick läggas nere pga av att det inte var klart med rätigheterna för alla låtarna. Om jag inte räknat fel i programmet var det 52 låtar som var med så det är några att fixa rättigheterna till och nu har man äntligen fått till det och det blir en riktigt 80tals nostalgi som man bara njuter av, här finns allt i en salig blandning, Hair, Madonna, Michael Jackson, Europe, Flashdance, Twisted Sisters, Bowie, Billy Joel, Alice Cooper och The Clash för att nämna några, och allt passar lika bra in. Det är inte många som har lyckats med att göra musikal med en blandning av låtar men här är det klockrent.

Handlingen är baserad på Alexander Dumas roman, men med hårdrockande musketörer. Stadsteatern visar verkligen upp sig från sin bästa sida i den här föreställningen. Normalt sett tycker jag att när de göra musikaler blir det inte så bra, men här är det helt ok att sången inte är helt perfekt jämt. Roine Söderlundh har koreograferat och det är ett säkert kort.

Skådespelarna var storartade, sångmässigt så glänste Albin Flinkas i sina olika roller och Lisette Pagler var väldigt bra som Caroline, D’artagnans kärlek. Men alla var bra och det var en härlig energi på scen. Man såg att de verkligen hade kul! Och vi i publiken hade också kul. Mycket skratt!

Har ni inte redan biljetter till Musketörerna så försök att komma över några återbudsbiljetter för jag tror att den i stort sett är utsåld! Det är nog bland det bästa jag har sett på stadsteatern!