Jesus Christ Superstar är rockmusikalen från början på 70talet som är en av Andrew Lloyds första och den spelas ännu hela världen över. Och nu har den återkommit till Stockholm i en ny tappning. Handlingen är förlagd till nutid med Jesus och lärjungarna i läderkläder alla bikers, och ”poliserna” i bomberjackor och kängor.

Ola Salo gör en porträttlik Jesus, men jag hade väldigt höga förväntingar på honom i rollen och de lever han tyvärr inte riktigt upp till. Sången var lite för svag och skådespelarmässigt var han inte så stark. Däremot var Patrik Martinsson helt suverän som Judas och bar upp föreställningen, förutom bra sångröst så visade han även att han är väldigt vältränad…. Ska man vara ärlig så är ju Judas rollen den som är den starka i föreställningen. Fred Johansson som Pontus Pilatus coh Janne Åström som Kajafas var båda strålande. Bägge har otroligt bra röster. Anna-Maria Hallgarn var bra som Maria Magdalena. Morgan Alling spelar normalt Herodes men den här kvällen var det Fredrik Lexfors och han passade inte i den rollen tyvärr. Istället för att bli en komisk roll så slog det över till något mer pajasaktigt. Herodes sång blev inte alls det roliga och medryckande nummer som det brukar vara.

Jag gillade Ola Salos nyöversättning av texterna. Musiken hölls på en bra nivå och var inte lika skränig som JCS kan bli och det var bra.

Föreställningen kändes lite kort, första akten var ca 50 minuter och hela föreställningen var slut 21.50 och då var det ändå nästan 30 minuters paus. Så det kändes för kort.

Programmet är värt att omnämnas mycket bra bilder och sångtexterna med bland bilderna.

I höst ska Gunilla Backman spela Maria Magdalena och det kan vara intressant att se hur hon tolkar Maria Magdalena jämfört med Anna-Maria Hallgarns. Bägge har bra röster men är olika som personer. Så kan jag få tag i en lite billigare biljett så kan det bli ett besök i höst också.