Förra året när Anders hade in julkonsert var det en av vinterns kallaste dagar och det var fullt med snö. Lika julig inramning var det inte i år även om det fanns några snökorn på gräsmatta utanför. Men det som saknades i stämningen utanför det vägdes upp inne i kyrkan av den underbara musiken och sången som framfördes. Kyrkan var knökfull och det tog lite extra tid att hitta plats åt alla. Kul att se att Anders är så populär.

Anders Ekborg hade som vanligt sällskap av sin ständige vapendragare Bengt Magnusson och på den här turnén har de också med sig Johan Landqvist.

Konserten börjar med en helt nedsläckt kyrka och så kommer Anders in och tänder ljusen i en stor kandelaber sjungandes Nu tändas tusen juleljus, väldigt stämningsfullt. Sen belyser ljusteknikern koret i rött, eller det var meningen, men det tog lite extra tid ikväll vilket Anders kommenterade. Sista kväll practikal joke? Hur som helst när ljuset väl fungerade var det röda på koret otroligt vackert. Perfekt inramning.

Kvällen bjöd på en rad klassiska julsånger men även en hel del nytt. Och det som är så bra är att Anders röst passar till allt! Några av mina favoriter var First of May, Koppången, Little drummer boy, Grown up Christmas wish, I belive och Little drummer boy och självklart den mordiska julsången av Tom Leary om Rikititikitida som har ihjälp hela familjen på de mest absurda sätten. Jag uppskatte också att få höra Bring him home från Les Mis. Anders gör den så bra så man får rysningar i hela kroppen och väldigt nära till en tår.

På julskivan har Anders med Pie Jesu och jag tycker inte den är en av de starkare låtarna på skivan, men här i kyrkan var den magisk. Blev så snyggt med Anders sång och det röda ljuset i hela koret.

Anders har ju läst in en del ljudböcker och han bjöd på 2 stycken lässtycken, Förklädd Gud och Tomten. Han har en väldigt inlevelse när han läser. Måste nog skaffa mig nåt så jag kan skaffa några av hans ljudböcker och lyssna på. Anders och Bengt munhuggs lite mellan en del låtar och de bjöd på några stycken Göteborgshistorier som lockade till skratt i publiken. Anders berättelse om sitt nyårsfirande där hans vänner åkte iförtid för att Anders tar sällskapspel på största allvar var kul att höra, särskilt med tanke på den klassiska Fia med knuff sketchen som hans pappa var med i.

Bengt är nog en av Sveriges bästa på att spela klassisk gitarr och han fick visa prov på det medans Anders var och drack te med honung.

Konserten avslutades med en fanstisk framförd Adams julsång och som extranummer Jul Jul strålande ju.

Den här konserten var en perfekt inledning på julen.