Dags för ännu ett besök i Göteborg och årets första konsert och inte vilken konsert som helst utan trettondagskonsert med bal på Göteborgsoperan. Det var ett rent nöje att mingla runt, sippandes på ett glas champange och njuta av färgprakten på alla fina balklänningar. Helt klart bäst klädda publik!

Så bjöds det in till konsert med Göteborgoperan orkester och solisterna Kim Criswell och Peter Jöback. Kim har jag haft nöjet att se och höra i West End konserter för många år sedan så det var kul att se henne igen. Tyvärr hade hon inte fått de allra bästa låtarna att framföra, utan tre stycken Gerswhin. Det kan låta hårt att säga att Gerswhin inte är bra eftersom han är en stor kompositör, men tyvärr lyfte inte låtarna. Bäst av de tre var The man I love. Däremot var duetterna hon gjorde tillsammans med Peter helt underbara. Tillsammans framförde de i det ordinarie programmet två Irving Berlin klassiker You’re just in love och Anything you can do. Den sista var helt suverän och den sångfighten vann Kim även om Peter kämpade på bra, men Kim kunde hålla tonen otroligt mycket längre! Peter framförde fyra låtar från sitt franska album, Jag såg mig redan där, Häromdan när jag var ung, Sång för gamla älskande och Jackie. Alla helt suveränt framförda. Men jag saknade Precis som vanligt. Hade varit så underbart att få se den live igen med tanke på hur fantastisk den var på Berwaldhallen. Som lite plåster på såren så bjöd han på Guldet blev till sand.

Göteborgsorkestern var duktiga men gavs lite för mycket utrymme på bekostnad av antal sångframträdande av de utomordentliga solisterna. Blev också lite besviken på ljudet för jag hade förväntat mig bättre ljud.

Det ordinarie programmet avslutades med You never walk alone med Peter och  Climb every mountain som duett.

Som extra nummer bjöds det på en väldigt bra nyårslåt om ”A perfect year” där det dracks champagne och Peter och Kim dansade wienervals. Har inte hört den förut så det var en trevlig överraskning.

Men bristerna i låtval etc uppvägdes av det sista extranumret. Konferenciern Erik Ståhlberg berättade att Chess ska sättas upp i höst, och därefter kom den fantastiska duett You and I! Rysningar i hela kroppen! Så otroligt bra! Där fick verkligen både Kim och Peter visa vilka röstresurser som de har.