1990 gick filmen Ghost upp på biograferna med Demi Moore och Patrick Swayze. Det var en av det årets stora filmer. Jag såg den, tyckte den var bra men inte att den var lika bra som klassiker som Dirty Dancing och Pretty woman. Men tyckte ändå det kunde vara kul att se musikalen. Eftersom vissa av teatrarna har billigare biljetter samma dag så kollade jag om man hade det och visst, var man där när de öppnade kl 10 så kunde man få köpa biljetter för 25 pund. Så jag var där på morgonen, en kille före i kön och fick biljett nästan i mitten på rad 1. Alla gillar ju inte att sitta på rad 1 men helt ok för mig, särskilt som det bara kostar 25 pund.

Hamnade bredvid två rätt unga killar som var i branschen så det var lite kul att lyssna på dem innan det började.

Så satte det igång och direkt gillade jag musiken som bland annat är skriven av Dave Stewart från Eurythimcs. Sam (Richard Fleesman) och Molly (Caissie Levy) var superba i sina roller och man blev direkt tagen av deras stora kärlek till varandra. Och när Sam dör så känner man riktigt smärtan hos Molly. Hela ”spökgrejen” var så bra gjord så det kändes verkligt. Spöket Sam gick t o m genom en riktigt dörr utan att öppna den! Man blev så lurad, även om man satt på rad. Scenografin var så bra gjord även om den var väldigt enkel och avskalad.

Tyvärr spelade inte Sharon D Clarke (orginal Killer Queen) Oda Mae, men jag tyckte att hennes understudy Lisa Davina Philip gjorde det bra, men Sharon hade nog gjort det ett strå vassare.

Andrew Langtree var bra somn sliskige kompisen Carl. Men jag visste inte att Zlatan knäckte extra på musikalscenen? Willy Lopez (mördaren) spelades av Jez Unwin som var otroligt lik Zlaten, hade han varit lite längre så hade han varit en perfekt dubbelgångare till Zlatan.

Det var bra dansnummer inkl steppande spöken och som sagt väldigt bra musik.

Ghost är en sorglig musikal och det var på flera ställen som tårarna kom. Killen bredvid mig hade behövt ett par kleenexkartonger med sig!

Ghost the musikal var otroligt bra, och det var nästan så att jag gick och köpte biljetter till kvällsföreställningen också. Så åker ni till London så ska ni absolut inte missa att se Ghost, är en av de bästa musikaler jag har sett på länge!

Köpte självklart CDn och även DVDn, för nu måste jag se filmen igen!

http://www.ghostthemusical.com/