Sen jag var liten har jag alltid gillat Trollkarlen från Oz. För några år sedan såg jag Wicked i Los Angeles så nu var det dags att se musikaluppsättningen av Trollkarlen. Den här uppsättningen är ju resultatet av en talangtävling i TV arrangerad av ingen mindre än Lloyd Webber. Tyvärr så fick jag inte se Danielle Hope som vann som Dorothy utan runner up Sophie Evans. Sophie var väldigt duktig så jag var inte missnöjd på något sätt, men man undrar ju då hur Danielle är?

En av de stora anledningarna till att jag ville se musikalen är för att Michael Crawford är med, och alla som kan sin musikalhistora vet att han är orginal Phantomen. Här spelar han trollkarlen och några andra småroller. Dock finns det inte någon starkare sång i hans roller, vilket är lite tråkigt, eller är det så att hans röst inte håller längre? Han sjöng ju tex inte på 25årsjubileet av Phantom på Royal Albert Hall.

Hursomhelst, jag såg ju Les mis på matinée och nu Trollkarlen på kvällen och det är ju två helt olika musikaler. Från Les mis som är en orgie i brunt till Trollkarlen som är en färgexplosion! Och även om det är lite sorgligt i Trollkarlen också så är det ju mest glädje. Till och med lite stepp!

Hela ensamblen var bra och det var kul att se Paul Keating igen som jag för många år sedan såg i La Cava (en bra musikal med alldeles för kort tid på West End).

Gillar man OZ så ska man självklart se den här föreställningen, men är man inte ett stort OZ fan så finns det bättre musikaler att lägga pengarna på. Och eftersom det inte var direkt fullsatt i salongen så delar andra den uppfattningen också.

http://www.wizardofozthemusical.com/