Efter att ha sett Malmöoperans uppsättning av Les Mis så kände jag att jag behövde se den igen på det sätt som den ska vara. Det gjorde ju inte saken sämre att Ramin Karmiloo spelase Jean Valjean, helt klart en av de bästa tolkningar av den rollen som jag har sett.

Hadley Fraser var vädigt bra som Javert också, men personligen så tycker jag nog att Fred Johansson var ett stå vassare.

Svagaste rolltolkningen gjorde nog Alexia Khadime som Eponine eftersom hon spelade över lite för mycket. En Eponine som gestikulerar när hon håller på och dör blir inte lika tragisk och hon hade inte rätt kemi med Maurius. Å andra sidan finns det ingen som är bättre än Niklas Andersson som Maurius och Joanna Ampil som Eponine. När de spelade så ville man verkligen att han Maurius skulle välja Eponine istället för Cosette. (ett sk Ivanhoedilemma).

Övriga i ensamblen var bra och det var en fantastisk uppsättning av Les Mis. Inga konstiga kläder eller vargar på scen, bara som det ska vara!

http://www.lesmis.com/