Såg Legally Blonde för några år sedan i London och gillade den mycket. Ett riktigt glädjepiller! Så när de satte upp den i Malmö ville jag gärna se den igen. Och jag blev inte besviken. Man blir glad av att se den! Det är en postitiv musikal, bra musik och där det goda vinner. Ni som har sett filmen kommer inte att bli besvikna.

Kaisa Hammarlund var charmig som Elle Woods. Linus Wahlgren var underbart sliskig som Warner Huntington III. Det är inte ofta som man ser honom som ”the bad guy” och han gjorde det strålande. Andreas Lundstedt var fantastisk som ”tönten” Emmett Forrest, inte ofta man ser honom med hår. En av damerna som satt bredvid mig sa något om att det är han från Alcazar och han har visst låtit hårit växa ut. Men det stämmer inte. Mötte honom på Konsum någon ett par timmar innan föreställningen och då hade han sin vanliga frisyr.

Jan Malmsjö spelade Professor Callahan med bravur. Visst märks det att han är lite till åren, men han har inte tappat stinget.

Men jag är lite fundersam på varför man låter Nina Pressing som Paulette prata skånska? Paulette är frisörskan som har mer hjärta än hjärna och är det så att skåningar själva anser sig vara lite ”korkade”? Varför ska hon annars ha skånsk dialekt? Har ju lite svårt för den sortens humor. Hon är bra i rollen men kunde ha skippat skånskan.

Flera härliga dansnummer och glada sånger och Oh my god hörs allt som oftast. En annan stor behållning är det sexiga postbudet, även om han var hetare i London.

Det var tyvärr inte så mycket publik, nästan halva parketten var tom och den är värd mer folk men antar att publikbortfallet beror på att bredvid spelar Robert Gustafsson sin 25års revy och det lockar kanske fler.

Har ni vägarna förbi Malmö så missa inte Legally Blond! Girlpower!

www.legallyblondethemusical.se