The show of Christmas är Konsumentföreningen i Stockholms årliga konsert på Globen. Det är helt fantastiskt hur man kan få se några av Sveriges absoluta bästa artister för bara 90 kronor! I år var det Peter Jöback, Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer, Erik Gadd, September och Veronica Maggio som stod för underhållningen tillsammans med konferenciern Änglamark Levengood.

Sådanan här konserter är så underbara för man vet inte vad man kan förvänta sig, artisterna blandar hits med egna favoriter och intressanta duetter och den här kvällen var inte något undantag.

Även om den heter Show of Christmas så är det mer show än jul över konserten, men några riktigit fantastiskt bra julsånger fick vi höra där Peters Decembernatt och In the Bleak midwinter med Sarah och Lisa var helt outstanding.

I övrigt fick vi höra bl a  September i Kärlekens tunga, Mikrofonkåt och Cry me a river. Veroncia och Erik sjöng några av sina stora hits. Lisa och Sarah gjorde en fantastisk version av discodängan Enough is Enough, vilka röster dessa 2 kvinnor har! Sarah bjöd också på Movin on och Lisa på en Isn’t she lovely som en hyllning till sin nyfödda dotter. Peter sjöng sin hyllning till Stockholm (Stockholm i natt) och sina underbara tolkningar av Mercy och Sing.

Ytterligare en fantastisk sångar, Anders Glenmark, var med i konserten, tyvärr bara som konstnärlig ledare. Det hade varit så kul om han hade varit med och sjungit också.

Mark var underhållande på sitt eget härliga sätt, även om det nu var mycket ”konsumreklam” i hans mellansnack, men det får man ju acceptera när de man får köpa biljetterna så billigt.

Det var 14000 i Globen och utsålt, och det måste ha varit maffigt för Sarah att höra hela publiken sjunga en försenad födelsdagshyllning (hon fyllde 30 år i september)!

En underbar konsert och jag kommer att hålla utkik efter biljettsläppet nästa år!