Var lite sugen att se Next to normal när jag var i New York första gången men det blev inte av, så när jag såg att den gick i Oslo där jag är på jobb en del nu så var det ju bara att slå till!

Själva teatern var nog en av de bästa jag varit på vad gäller sikten, kraftigt sluttande parkett så alla ser bra oavsett vad man sitter. Det gillar jag!

Story i Next to normal är väl så långt ifrån en normal musikal man kan komma. Det handlar om en familj där förstfödde sonen där innan han fyllt ett år. Man kommer in i handlingen när han skulle vara i slutet av tonåren, och han är väldigt närvarande i hela familjen, och på scenen. Mamman blev deprimerad efter sonens död och har inte kunnat komma över sonens död. Pappan gör allt han kan för att hon ska bli bättre, söker efter nya läkare, metoder hela tiden för att hjälpa henne. Och dottern hon känner att hon aldrig har blivit sedd utan det är bara den döde sonen som räknas. Så får man följa hur det går för familjen.

Musikalen spelades på norska och det gick bra att förstå det mesta, men ibland var det lite svårt att höra vad de sa/sjöng.

Det var en bra musikal och jag skulle gärna se den igen, dock på engelska.

http://www.detnorsketeatret.no/Default.aspx?Tabid=65&PlayId=373

http://www.youtube.com/watch?v=gmXDCT1gFSk&feature=related