Det var en helt ny upplevelse att se en direktsänd konsert på bio. Hade ju väldigt gärna varit i Royal Albert Hall och trots att biljetterna var rätt dyra så gick de åt som smör i solsken så det blev inget med det. Det blev ju inte direkt samma känsla som att vara på plats, men det var helt ok ändå.

Phantom of the opera är en av mina favoritmusikaler och har sett den ett antal gånger så jag var nyfiken på hur den skulle bli i den här konsertversionen. Men de hade byggt upp sceneriet så att det nästan var precis som på en teater. Mycket bra gjort så jag blev inte besviken. Däremot blev jag besviken på publiken på bion som gick i första applådtacket och biografen Rio som tände upp då fast det var en hel del kvar. Självklart var det ju extra nummer med! Andrew Lloyd Webber var in på scen och presenterade orginalcasten. Micheal Crawford fanns på plats på scen och det här var den enda av konsertversionerna där han var med. Tyvärr sjöng han inte något. Det gjorde däremot Sarah Brightman, tillsammans med fem st olika Fantomer, varav en var vår alldeles egna och helt underbare Peter Jöback. Han såg lite ung ut bland de äldre fantomerna, men det är mycket lovande inför hans debut i mars 2012 då han ska få göra sin ”stora” entré i rollen som Phantom på Her Majesties. Det ser jag fram emot mycket! Blir nog ett par gånger som jag flyger till London i vår och i sommar!

Till dess får man njuta av DVDn och CDn som kommer i början av december av konsertversionen!