Från början var det tänkt att vi skulle gå på 3 konserter, men då det var så stort publiktryck la man in ytterligare en konsert och självklart var vi tvugna att även gå på den.

Göteborgssymfoniorkester (GSO) leddes av Nick Davies och de var otroligt duktiga. Solister var Peter Jöback, Hanna Holgersson och Evelyn Jones.

Första konserten i torsdags var ju helt underbar, men Peter var förkyld och kunde inte riktigt ta i som vanligt, blev lite sämre under fredagen, men tog igen det med råge under bägge lördagskonserterna så sista konserten blev helt magisk.

Första akten akten har ett i mitt tycke svagare låt val. Det inleds med ett West Side Story medley som var mycket bra och särskilt under torsdagskonserten var Peter på extra sprallig humör där. Sedan följdes det av två låtar som inte är lika kända och lite mer svåra att ta till sig, Glitter and be Gay ur Candide (Hanna) och Sunday in the park with George (Evelyn). De blev dock bättre för varje konstert. Men sen kom en fantastisk Send in the clowns (Peter) tätt följd av Don’t rain on my parade (Evelyn) som alltid är lika medryckande och glad! Första akten avslutades med ett OIdies Medley som alla tre var med i och som var riktigt bra.

Andra akten började riktigt starkt med Why God why?, Peters paradnummer från Miss Saigon som han gjorde helt fantastisk alla 4 konserter. Dock missade han sin entré på eftermiddagsföreställningen 🙂 men det var det ju ingen som märket om man inte sett konserten tidigare…Direkt efter den kom en av konsertens allra bästa nummer, Come What May (Peter och Evelyn). Helt fantastisk! Peter sjöng den med Helen Sjöholm på konserten för Victoria och Daniel. Så det var underbart att få höra den live!

Evelyn och Hanna gick sedan igenom lite musikalsterotyper. Det är alltid den vackra sopranen som får spela den fina tjejen som vinner tenorens kärlek, medan Mezzon får vara prostituerad, mördare etc. Inga killar där. Och dessa stereotyper lever kvar i den nya musikalen Wicked. Hanna sjöng Popular ur den och Evelyn Defying Gravity. Som specialeffekt hade de grönt ljus på Evelyn. En väldigt bra version. Från att vara häxa gick Evelyn över till att bli Kristina och sjöng en otroligt bra version av Du måste finnas. Det är svårt att nå upp till Helen Sjöholms nivå för Helen är ju Kristina, men Evelyn gjorde den med bravur och fick en av konsertens längsta applåd som bevis på det. Men det är ju svårt att toppa Peters Guldet blev till sand.

För att inte tala om avsnittet från Phantom of the opera som inleddes med att Hanna var en strålande Christine i Think of me. Det gick över i duetten mellan henne och Fantomen (Peter) Phantom of the opera. Peter växte mer och mer in i rollen för varje konsert som gick. Och hans Music of the Night i lördagens konserter var helt magiska. Det lovar gott för London!!! Och på sista konserten belönade hela publiken honom med stående ovation efter den! 🙂

Både Peter och orkestern såg otroligt glada ut över det, och när publiken stod kvar och dansade med i Abbamedleyt så såg man hur alla på scenen riktigt njöt av publikens gensvar.

Men underbart är kort och så även dessa fyra fantastiska konserter. Det enda extra numret som man bjöd publiken var On Broadway som vi sedan gick och trallade på efter alla konserter!

Sen gjorde det ju inte saken sämre att Peter släppte nya videon med Isabella på Aftonbladet på lördagen så vi kunde ägna pausen till att titta på den och som extra grädde på moset släppte den nya skivan La Vie L’amour La mort på lördagskonsertena (ordinarie skivsläpp 19 oktober) så nu kan vi njuta av den till det är dags för Berwaldhallskonserterna!

Så det har varit fyra underbara soliga dagar i Göteborg där vi träffat många trevliga Peterbekanta och njutit av 4 fantastiska konserter som vi länge kommer att minnas!